Η SMIC έχει πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αλλά η επιχείρησή της συνέχισε να αναπτύσσεται. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια πρόκληση φτάνοντας τη διαφορά με ανταγωνιστές όπως η TSMC.

Η πρώτη της πτώση στα τριμηνιαία έσοδα σε περισσότερα από τρία χρόνια

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών της Κίνας SMIC την Παρασκευή σημείωσε την πρώτη της πτώση στα τριμηνιαία έσοδα σε περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς η υπερβολή και η έλλειψη ζήτησης συνεχίζει να πλήττει τον κλάδο κατασκευής ημιαγωγών.

Η SMIC ή Semiconductor Manufacturing International Co., ανακοίνωσε έσοδα 1,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, μειωμένα κατά 20,6% σε ετήσια βάση. Η τελευταία φορά που η εταιρεία σημείωσε πτώση πωλήσεων ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 231,1 εκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 48% σε ετήσια βάση.

Η μόνη ελπίδα για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών

Η SMIC είναι η πιο σημαντική εταιρεία κατασκευής τσιπ της Κίνας και θεωρείται ως βασική ελπίδα για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών και να καλύψει τη διαφορά με ανταγωνιστές όπως η TSMC της Ταϊβάν και η Samsung της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο, η τεχνολογία της εταιρείας είναι ακόμη χρόνια πίσω από αυτές τις κορυφαίες εταιρείες.

Απο το 2020 στην Entity List των ΗΠΑ

Το 2020, η SMIC μπήκε σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών στις ΗΠΑ που ονομάζεται Entity List. Και πέρυσι, η Ουάσιγκτον εισήγαγε σαρωτικούς περιορισμούς στις εξαγωγές με στόχο να αποκόψει την Κίνα από την προηγμένη τεχνολογία και εξοπλισμό τσιπ. Πράγματι, αυτά τα εμπόδια έχουν αποκόψει το SMIC από τα βασικά εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή πιο προηγμένων τσιπ.

Παρά τις δυσκολίες, η SMIC σημείωσε έσοδα ρεκόρ για ολόκληρο το 2022.

Διαβάστε περισσότερα