Ο Γιώργος Βαρεμένος είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ, «να δούμε αν θα έχετε ύπνο το βράδυ, με τη μαφία που έκανε κουμάντο…».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος του απάντησε: «Ζείτε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας προσπάθησε να βάλει τέλος στην ένταση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του είπε ότι «δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια αίσχη και τέτοια ψέματα από έναν συκοφάντη της Ελληνικής Αστυνομίας, από αυτούς που βγάζουν σπυράκια όταν μιλάμε για την ΕΛ.ΑΣ.».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανήλθε και είπε, απευθυνόμενος στον Βασίλη Τσεκούρα: «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να λέει για μαφία στην Ελληνική Αστυνομία και να μη μου δίνετε το δικαίωμα να απαντήσω. Με συγχωρείτε».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε: «Βάλτε τους διαλόγους».

Ο δημοσιογράφος του Action 24 έδωσε τον λόγο στον κ. Θεοδωρικάκο, με τον κ. Βαρεμένο να διακόπτει διαρκώς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όταν για λίγο ηρέμησε η κατάσταση, ο αρμόδιος υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

«Κατ’ αρχήν, τίποτα δεν άκουσε, κανέναν, γιατί ο κ. Βαρεμένος εδώ και πολλή ώρα φωνάζει και δεν διατυπώνει απόψεις. Ακούστε, εάν πιστεύατε κάτι απ’ όλα αυτά, θα έπρεπε χθες στο debate κάτι να έχει ψελλίσει ο αρχηγός σας. Δεν είπε τίποτα, ούτε μια κουβέντα δεν είπε. Φτάσατε σε πράξεις επιζήμιες για το εθνικό συμφέρον όταν στείλατε τον ευρωβουλευτή σας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του φράχτη από την ΕΕ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος Τσίπρας, συκοφάντησε από το Βερολίνο με τον πιο αισχρό τρόπο την Ελληνική Αστυνομία. Θα έπρεπε να ζητάτε μια συγγνώμη για να στρέφεστε με αυτόν τον τρόπο ενάντια στην ΕΛ.ΑΣ.».