Μια επένδυση 230 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες δύο δεκαετίες η Samsung για την ενίσχυση της κατασκευή ημιαγωγών.

Η επένδυση θα είναι μέρος ενός σχεδίου της Νότιας Κορέας για την ανάπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους κόμβους παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, κοντά στην πρωτεύουσα της, τη Σεούλ. Η Samsung ηγείται στην παραγωγή τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο.

Το μέγα σύμπλεγμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε νέα εργοστάσια ημιαγωγών που κατασκευάστηκαν από τη Samsung, θα εγκατασταθεί στην επαρχία Gyeonggi και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2042.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας, το σύμπλεγμα έχει στόχο να προσελκύσει περισσότερες από 150 εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την παραγωγή chipsets.

Η Samsung στοχεύει να επεκτείνει τις παραγωγικές της ικανότητες τόσο σε τσιπ μνήμης υπολογιστών όσο και σε λογικά τσιπ σχεδιασμένα για εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας όπως η τεχνολογία 5G, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και τα συστήματα με δυνατότητα AI.

Η ανακοίνωση από τη νοτιο-ασιατική χώρα αποτελεί μέρος του σχεδίου της για ανάπτυξη έξι βασικών βιομηχανιών που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της εξαγωγικής της αγοράς, σύμφωνα με το AP News.

Εκτός από τους ημιαγωγούς, άλλα περιλαμβάνουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ηλεκτρικά οχήματα, ρομποτική, οθόνες και βιοτεχνολογία. Οι αρχές αναμένουν να προσελκύσουν μια συνολική επένδυση περίπου 422 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026.

Διαβάστε περισσότερα