Η Samsung πρόκειται να περιορίσει τη χρήση των λεγόμενων «εργαλείων» τεχνητής νοημοσύνης –όπως το ChatGPT– από τους υπαλλήλους, αφού η εταιρεία εντόπισε πως γινόταν κατάχρηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως άτομα από το προσωπικό «ανέβασαν» ευαίσθητο κώδικα στο ChatGPT, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Samsung δεν έχει ακόμη το δικό της προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Το ChatGPT αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, ενώ, άλλα προϊόντα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν το Bard της Google. Η εισαγωγή ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων σε αυτές τις υπηρεσίες τρίτης ιδιοκτησίας είναι λογικό να προβληματίζει τις εταιρείες, οι οποίες ανησυχούν για διαρροές κρίσιμων πληροφοριών.

Η Samsung ανέφερε στους υπαλλήλους να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν χρησιμοποιούν το ChatGPT και άλλα προϊόντα εκτός εργασίας και συμβούλευσε τους εργαζόμενους να μην εισάγουν προσωπικές ή εταιρικές πληροφορίες στις υπηρεσίες, όπως μετέδωσε το CNBC.

Σε μία έρευνα ανά την εταιρεία, το 65% όσων απάντησαν, είπαν ότι υπήρχε ανησυχία σχετικά με κινδύνους ασφάλειας κατά τη χρήση γενετικών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που περιορίζει τη χρήση της τεχνολογίας, αφού η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, JPMorgan, φέρεται να περιόρισε τη χρήση του ChatGPT μεταξύ του προσωπικού της, νωρίτερα αυτό το έτος. Παράλληλα και η Amazon φαίνεται ότι προειδοποίησε τους υπαλλήλους να μην «ανεβάζουν» εμπιστευτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα, στο ChatGPT.

Οι εταιρείες αξιολογούν τρόπους, με τους οποίους οι παραγωγικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις. Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους τεχνικούς στη δημιουργία κώδικα, αλλά και τη διαδικασία να επιταχύνουν τις εργασίες τους. Ακόμη, προγραμματιστές λογισμικού στην Goldman Sachs έχουν χρησιμοποιήσει γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να τούς βοηθήσει στη δημιουργία κώδικα.

Παρά τους τελευταίους περιορισμούς, η Samsung αναζητά τρόπους με τους οποίους η AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη: