Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έπληξαν τις μονάδες της Bank of Nova Scotia και της HSBC Holdings με αστικές κυρώσεις για εκτεταμένες παραβιάσεις τήρησης αρχείων μέσω της χρήσης προσωπικών εφαρμογών για εργασιακές επικοινωνίες.

Η HSBC Securities Inc και η Scotia Capital, που είναι εγγεγραμμένοι χρηματιστές, συμφώνησαν να πληρώσουν 15 εκατομμύρια δολάρια και 7,5 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, για να διακανονίσουν χρεώσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε δήλωση.

Η Scotiabank και η Scotia Capital, εγγεγραμμένοι έμποροι στην Επιτροπή Εμπορικών Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ, συμφώνησαν επίσης να πληρώσουν 15 εκατομμύρια δολάρια στην CFTC για παρόμοιες χρεώσεις, σύμφωνα με ξεχωριστή δήλωση.

Οι εταιρίες παραδέχθηκαν παράνομη πράξη

Οι δικηγόροι των εταιρειών, οι οποίες παραδέχθηκαν την παράνομη πράξη, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η SEC είπε ότι είχε αποκαλύψει «διάχυτη και μακροχρόνια χρήση επικοινωνιών εκτός καναλιού» και στις δύο εταιρείες.

Η HSBC και η Scotia παραδέχτηκαν και οι δύο ότι οι υπάλληλοί τους χρησιμοποιούσαν προσωπικές συσκευές και πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp για να συζητήσουν την εργασία τους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Οι ρυθμιστικές αρχές στοχεύουν αυτή τη χρήση προσωπικών συσκευών από εγγεγραμμένους αντιπροσώπους τουλάχιστον από το 2021, όταν η SEC ξεκίνησε μια σάρωση μεγάλων τραπεζών της Wall Street για το θέμα. Περισσότερες από δώδεκα τράπεζες συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 να πληρώσουν συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για τέτοιες παραβιάσεις.

Διαβάστε περισσότερα