Οι μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αποσύρθηκαν από τις θέσεις στην First Republic και άλλες τραπεζικές μετοχές εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 384,57 μονάδες, ποσοστό 1,19%, για να κλείσει στις 31.861,98 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,10% κλείνοντας στις 3.916,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,74% στις 11.630,51 μονάδες.

Η First Republic υποχώρησε σχεδόν 33% για να κλείσει την εβδομάδα κοντά στο 72%. Αυτό σηματοδότησε μια στροφή από την ανακούφιση της Πέμπτης, η οποία ήρθε όταν μια ομάδα τραπεζών δήλωσε ότι θα βοηθούσε την First Republic με καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως ένδειξη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

Ο θόρυβος της Παρασκευής επιβάρυνε το SPDR Regional Banking ETF (KRE), που έχασε 6% στη συνεδρίαση και ολοκλήρωσε την εβδομάδα 14% χαμηλότερα.

Η εισηγμένη στις ΗΠΑ μετοχή της Credit Suisse  έκλεισε μειωμένη σχεδόν 7% καθώς οι έμποροι ανέλυσαν την ανακοίνωση της τράπεζας ότι θα δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια φράγκα, ή σχεδόν 54 δισεκατομμύρια δολάρια, από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας. Η μετοχή έχασε 24% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κέρδη για την εβδομάδα και για S&P 500 και Nasdaq, οριακές απώλειες για τον Dow

Παρά την πτωτική συνεδρίαση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,43% αυτή την εβδομάδα. Ο Nasdaq Composite κέρδισε 4,41% καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην τεχνολογία και σε άλλα ονόματα ανάπτυξης ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τις 13 Ιανουαρίου για τον τεχνολογικό δείκτη. Όμως, η πτώση της Παρασκευής τράβηξε τον Dow σε αρνητικό έδαφος για την εβδομάδα, ολοκληρώνοντας πτώση 0,15%.

Οι τραπεζικές μετοχές παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω φόβων ότι και άλλες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με την Silicon Valley Bank και την Signature Bank, που έκλεισαν και οι δύο την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα