Η Federal Deposit Insurance Corp κατέθεσε 40 δισεκατομμύρια δολάρια πίσω στον Γενικό Λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ την Τρίτη, αντιλογίζοντας την ανάληψη 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Παρασκευής, όταν η ρυθμιστική αρχή ανέλαβε τον έλεγχο της αποτυχημένης τράπεζας Silicon Valley, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταφορές κεφαλαίων στο FDIC, το οποίο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Τρίτη, πριν αποκαλυφθεί η αποκατάσταση των κεφαλαίων στην τελευταία Daily Treasury Statement, το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι η απόσυρση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα επηρεάσει τις εκτιμήσεις για το πότε δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώνει όλους τους κρατικούς λογαριασμούς των ΗΠΑ χωρίς αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

Μετά την αρχική απόσυρση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή, καθώς η SVB Financial έκλεισε και τέθηκε υπό τον έλεγχο του FDIC, το Υπουργείο Οικονομικών, η FDIC και η Federal Reserve ανακοίνωσαν την Κυριακή εγγυήσεις τόσο για ασφαλισμένες όσο και για ανασφάλιστες καταθέσεις στο ίδρυμα για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Οι ίδιες προστασίες προσφέρθηκαν στην Signature Bank της Νέας Υόρκης (SBNY.O), η οποία απέτυχε την Κυριακή και η Federal Reserve άνοιξε μια νέα εγκατάσταση για να δώσει στις τράπεζες πρόσβαση σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης.

Η αποκατάσταση των κεφαλαίων στο ταμειακό υπόλοιπο του Υπουργείου Οικονομικών που διατηρήθηκε στη Fed έγινε μια ημέρα αφότου η SVB και η Signature άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα με πρόσβαση στις υποδομές της Fed, οι οποίες τους επιτρέπουν να δανείζονται από το παράθυρο έκπτωσης της Fed με ενέχυρο ομόλογα στην ονομαστική αξία ως εγγύηση, παρά στη μειωμένη αγοραία τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα