Η Ολλανδία δεν εναντιώνεται στην προοπτική επιβολής ανώτατου ορίου στις τιμές της ενέργειας, σύμφωνα με σημερινό σχόλιο (20/10) του Πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

«Δεν είμαστε κατά του πλαφόν. Απλώς, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι λειτουργεί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πατρίδα του θέλει να βεβαιωθεί ότι το πλαφόν θα οδηγήσει σε πτώση του κόστους, ενώ, η ροή του φυσικού αερίου θα συνεχισθεί.

«Έχω την πεποίθηση ότι είναι θαυμάσιο πως τα δεκαπέντε κράτη – μέλη (που τάσσονται υπέρ του πλαφόν) είναι σίγουρες για αυτό, αλλά πρέπει να είμαι απολύτως βέβαιος», υπογράμμισε.

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα καλύπτει τους λογαριασμούς ενέργειας πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν

Στις 12/09, γνωστοποιήθηκε ότι η ολλανδική κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ. «Το μέτρο λαμβάνεται, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ορισμένοι καταναλωτές να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς ενέργειας», σύμφωνα με πληροφορίες του RTL, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την πληρωμή των λογαριασμών πολιτών, οι οποίοι αναγκάσθηκαν εφέτος να αλλάξουν συμβόλαια, υπογράφοντας ένα ακριβότερο, και θα μπορούν να αποδείξουν πως όντως δε βρίσκονται σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς των κατοικιών τους.

«Το ταμείο θα χρηματοδοτείται εν μέρει από τους παρόχους ενέργειας, καθώς θα τούς προστατεύει από τη χρεοκοπία σε περίπτωση που οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς», επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ.

Κ. Σκρέκας: «Οι τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»

Διαβάστε ακόμη: