«Το μέτρο λαμβάνεται, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ορισμένοι καταναλωτές να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς ενέργειας», σύμφωνα με πληροφορίες του RTL, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την πληρωμή των λογαριασμών πολιτών, οι οποίοι αναγκάσθηκαν εφέτος να αλλάξουν συμβόλαια, υπογράφοντας ένα ακριβότερο, και θα μπορούν να αποδείξουν πως όντως δε βρίσκονται σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς των κατοικιών τους.

«Το ταμείο θα χρηματοδοτείται εν μέρει από τους παρόχους ενέργειας, καθώς θα τούς προστατεύει από τη χρεοκοπία σε περίπτωση που οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς», επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή (16/09).

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει επανειλημμένα τον Πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, ότι δε στηρίζει επαρκώς τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα ολλανδικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει τη διάθεση 16 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2023, σε μία προσπάθεια στήριξης των καταναλωτών, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές σε τρόφιμα και ενέργεια.

Ωστόσο, ο κ. Ρούτε αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 20/09, μαζί με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: