Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για την αναφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής περί κατάργησης του ακαταδίωκτου των τραπεζών, έκανε λόγο εκ νέου για «προσωπικές απόψεις» του υπουργού.

«Όλα αυτά δεν είχαν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αυτά δεν είχαν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο χρονισμός των παρεμβάσεων είναι αντικείμενο συζήτησης.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι όταν έχουμε κατι νεότερο θα συζητηθεί και θα ανακοινωθεί.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αφιερώσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του στις αλλαγές που θέλει για τη Δικαισύνη.

Επανέρχεται ο Φλωρίδης για το ακαταδίωκτο των τραπεζών

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε χθες, μιλώντας στη Βουλή, αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, δύο μόλις μήνες μετά από τις σαφείς αποστάσεις που είχε πάρει η κυβέρνηση από σχετικές δημόσιες αναφορές του, καταλογίζοντάς του «δικές του απόψεις που δεν είχαν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο».

Ειδικότερα, κ. Φλωρίδης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια στη συζήτηση νομοσχεδίου της αρμοδιότητάς του, προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα δοθεί σε διαβούλευση «ευρεία παρέμβαση» στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι εκεί θα περιλαμβάνεται και το ζήτημα του προστατευτικού πλαισίου για τα πιστωτικά ιδρύματα το οποίο ήρθε χθες στο προσκήνιο λόγω τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την παύση της προϋπόθεσης της έγκλησης για τη δίωξη του εγκλήματος της απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε, πάντως, τη σχετική τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς την αποσπασματική. «Αποσπασματικές, επ’ ευκαιρία και για λόγους εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους» είπε ο κ. Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμη: