Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε για τα όσα είπε στη Βουλή, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλωρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε. Η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».

Με αφορμή αυτό, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε σήμερα: «Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Από εκεί και πέρα ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε και καλό είναι να μην ξεχάσουμε τις απαράδεκτες και μιλάω ως νομικός τις παρεμβάσεις που έκαναν λίγο πριν φύγουν από την εξουσία το 2019 στον Ποινικό Κώδικα. Πολύ σοβαρές παρεμβάσεις που μείωσαν ποινές σε πολύ σοβαρά αδικήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάταξη του Νοεμβρίου του 2019 (Νόμος 4637/2019 ΦΕΚ Τεύχος Α’ 180/18-11-2019) αναφέρει τα εξής:

«Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής:

Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα απαιτείται έγκληση».

Διαβάστε περισσότερα