Ραγδαία πτώση των κερδών και των εσόδων του τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η Maersk την Παρασκευή και δήλωσε ότι θα περικόψει τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, του αυξανόμενου κόστους και των ασθενέστερων τιμών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Maersk, η οποία ελέγχει περίπου το ένα έκτο του παγκόσμιου εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων, μεταφέροντας εμπορεύματα για μια σειρά από μεγάλες εταιρείες λιανικής πώλησης και καταναλωτικών αγαθών, όπως η Walmart  και η Nike  σημείωσε κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και οι επενδυτές.

“Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει μια νέα κανονικότητα με υποτονική ζήτηση, τιμές που επανέρχονται στα ιστορικά επίπεδα και πληθωριστικές πιέσεις στη βάση κόστους μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Vincent Clerc.

“Από το καλοκαίρι, είδαμε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στις περισσότερες περιοχές που προκάλεσε πτώση των τιμών και καμία αξιοσημείωτη αύξηση στην ανακύκλωση πλοίων ή στην αδράνεια”, είπε.

Οι μετοχές του ομίλου με έδρα την Κοπεγχάγη διολίσθησαν κατά 11,1%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Διαβάστε ακόμη: