Από την πρώτη στιγμή που… πάτησε πίστα με μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, o Σερ Λιούις Χάμιλτον απέδειξε πως έχει όλα τα «φόντα» για να πρωταγωνιστήσει.

Το 2007, την πρώτη του σεζόν στο θεσμό, κατάφερε να επικρατήσει του ομόσταυλού του και πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε τον «παρθενικό» του τίτλο.

Το 2013, μεταπήδησε στη Μερσέντες, σε μία κίνηση που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει συνολικά επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και για έναν γύρο (Άμπου Ντάμπι, 2021) θα μπορούσε να μετρά οκτώ τίτλους.

Την εφετινή χρονιά, ο Βρετανός δεν τού έχει προσφερθεί ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει αγώνες, ενώ, όντας πλέον 37 ετών, βρίσκεται κοντά στο τέλος της καριέρας του. Ωστόσο, τα σχέδιά του δεν σταματούν εδώ, καθώς ανέφερε σε συνέντευξη πως θέλει να συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμη, μαζί με τη Μερσέντες.

«Για πολλά χρόνια, γίνονται αναφορές και δημιουργούνται ιστορίες για το πότε θα σταματήσω από τη F1. Νιώθω πιο υγιής από ποτέ και όσο εστιάζω σε αυτό, νιώθω πως έχω την απαιτούμενη φυσική κατάσταση.

Αγαπώ αυτό που κάνω και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα. Ο στόχος μου ήταν πάντοτε να βρίσκομαι στη Μερσέντες. Λατρεύω το γεγονός ότι έχουμε μία μακροχρόνια σχέση. Νιώθω πως αρχίζουμε πολλά θετικά πράγματα, όχι μόνο εντός του αθλήματος, αλλά και εκτός.

Μάς περιμένει πολλή δουλειά ακόμη και πράγματα που μπορούμε να κατακτήσουμε μαζί, οπότε, θέλω να είμαι μέρος αυτού. Πιστεύω πως θα είμαι μαζί με τη Μερσέντες, μέχρι να… πεθάνω. Νιώθω πως μπορώ να οδηγώ για πολύ καιρό ακόμη και πιθανότατα, θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Τα τελευταία χρόνια, ο Χάμιλτον εκτός από την αγωνιστική του δράση, είναι αρκετά ενεργός και εξωαγωνιστικά. Γνωστές οι «μάχες» του υπέρ της ισότητας και κατά οιασδήποτε διάκρισης. Η δημιουργία του “Mission 44” δίδει την ευκαιρία σε άτομα μειονοτήτων να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και να φθάσουν ακόμη και στον «μαγικό κόσμο» της F1.

«Άλλη μία στέψη, αποτελεί πρόκληση. Για εμένα, είναι απλά η κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Το προσεγγίζω ως το πρώτο μου και η αίσθηση κατάκτησης του τίτλου είναι τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, με έναν δικό της τρόπο.

Φυσικά, η ιδέα πως κανένας οδηγός στην ιστορία δεν έχει ξεπεράσει τα επτά πρωταθλήματα, είναι κάτι που σού προσδίδει όλο και περισσότερο κίνητρο. Όμως, πιστεύω ότι όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πως το ταξίδι είναι το σημαντικότερο σκέλος της ιστορίας μαζί με όλους τους ανθρώπους.

Από προσωπικής άποψης, η κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος συνεχίζει να είναι στόχος. Θα είμαι πολύ υπερήφανος να το καταφέρω για αυτή την ομάδα».

Ο Χάμιλτον μετρά 304 εκκινήσεις στη Φόρμουλα 1 και είναι ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία με τριψήφιο νούμερο νικών (103) και pole position (103).

Διαβάστε ακόμη: