Παρά την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, αλλά και την «επέλαση» της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού, η οποία προκαλεί ανησυχία για την οικονομία και φόβους για τις αντοχές του συστήματος υγείας βάσει της ραγδαίας επιβάρυνσης που αναμένεται με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στα αστικά κέντρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά φέρονται να εμφανίζουν μεγάλη αντοχή στην κρίση της κοινής γνώμης και σοβαρή αποδοχή από την κοινωνία σε βαθμό που, τηρουμένων των αναλογιών, να δημιουργείται στο κυβερνητικό μπλοκ η αίσθηση της κυριαρχίας!

Πτώση 4-5 μονάδες, πλήρως αναστρέψιμη

Οι πληροφορίες από τα πρώτα δείγματα των δημοσκοπήσεων κάνουν λόγο για μια υποχώρηση της Ν.Δ. 4-5 μονάδες, πτώση απολύτως ελέγξιμη και πλήρως αναστρέψιμη, υπό προϋποθέσεις! Η οποία παρεμπιπτόντως  –και τούτο έχει μεγάλη σημασία– δεν κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαχέεται σε όλο το εύρος των μικρότερων κομμάτων!

Υποδείξεις (εκ των έσω) και υπονομεύσεις!

Υπό το πρίσμα τούτο καθίσταται σαφής η κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, παρά τις προφανείς και ξεκάθαρες επιδιώξεις τρίτων, μέσα και έξω από το κόμμα, να του κάνουν υποδείξεις όσον αφορά την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και τον χρόνο αλλά και τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, ενώ πέραν πάσης αμφιβολίας, όπως προκύπτει από βάσιμες πληροφορίες, πολλά και διάφορα συστήματα τον υπονομεύουν με δράσεις και κινήσεις υπογείως!

Υπόγειοι σχεδιασμοί, από ισχυρά συμφέροντα, κομματικά στελέχη και θεσμικούς παράγοντες για ενωτικά σχήματα τύπου Ντράγκι

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ζυμώσεις και διεργασίες μεταξύ ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία εμφανίζονται δυσαρεστημένα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και θεσμικούς παράγοντες, καθώς και πολιτικά πρόσωπα που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση, που αποσκοπούν στη δημιουργία συνθηκών για ενωτικά σχήματα και κυβερνήσεις συνεργασίας, με «τεχνοκράτες» κοινής αποδοχής ως επικεφαλής, που θα προκύψουν ως λύση σωτηρίας μετά από ακυβερνησία λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου ή λόγω των δυσμενών συνθηκών για την κυβέρνηση που δυνητικά θα μπορούσαν να προκύψουν στο μέλλον!

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη υπάρχουν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα που θεωρούν ότι θίγονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή δεν απολαμβάνουν των προνομίων που θα έπρεπε βάσει του μεγέθους και της επιρροής τους.

Και σε συνδυασμό με φιλόδοξα πρόσωπα εντός του κόμματος της Ν.Δ. και «τεχνοκράτες» του τραπεζικού συστήματος ή ακόμη και θεσμικούς παράγοντες που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον πρωθυπουργό, διαμορφώνουν τάσεις ενωτικών σχημάτων στο πρότυπο Ντράγκι!!!

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε ριζικό ανασχηματισμό

Εκτίναξη οικονομίας (+10% το Β’ τρίμηνο), τουρισμού, εξαγωγών!

Ωστόσο, το γεγονός είναι πως εντός των τειχών η κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματά της όσον αφορά την οικονομία, τον τουρισμό, τις τράπεζες, αλλά και την πορεία των βασικών οικονομικών δεικτών!

Οι πληροφορίες που αποκαλύψαμε στο radar κάνουν λόγο για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά το β’ τρίμηνο του έτους, που υπερβαίνουν το 10%, γεγονός που πιστοποιεί την αλλαγή σελίδας όσον αφορά την οικονομία και δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για ανάκαμψη στο τέλος του χρόνου άνω του 6%!!!

Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκτινάσσονται, ενώ πραγματοποιείται στη χώρα την ώρα τούτη μεγάλη επιστροφή του τουρισμού, ο οποίος σε υψηλούς και δημοφιλείς προορισμούς κινείται κατά τον μήνα Αύγουστο σε υψηλότερα επίπεδα από το 2019!!!

Η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας

Ταυτοχρόνως, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος μέσα από ιλιγγιώδεις και απολύτως επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για σταδιακή χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, κυρίως όμως για την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και της διάθεσης – διάχυσης τεράστιων κονδυλίων στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, που μαζί με το ΕΣΠΑ υπερβαίνουν τα 72 δισ. ευρώ!

Σημαντικό επίσης ρόλο θα παίξει για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα η αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους και η αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας, που θα δρομολογήσει περαιτέρω εισροή κεφαλαίων για το Χρηματιστήριο και τις επενδύσεις!

Το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Υπό την οπτική γωνία αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μεθοδικότητα και σοβαρότητα, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις της και δρομολογεί ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

Ένα ξεκίνημα που θα συνοδεύεται από αλλαγές προσώπων και δομικό – εκλογικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί είτε πριν τη ΔΕΘ, είτε πριν τα Χριστούγεννα, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Και σε κάθε περίπτωση, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα το αποφασίσει και όχι καθ’ υπόδειξη κομματικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων!

Το βάρος σε αποκατάσταση πληγέντων, διαχείριση κορωνοϊού, ελληνοτουρκικά, προσφυγικό λόγω Αφγανιστάν

Πέραν πάσης αμφιβολίας, εκτός της οικονομίας, η ανάκαμψη της οποίας δρομολογείται βάσει των στοιχείων, το παιχνίδι θα κριθεί στην ταχεία και ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες των πυρκαγιών, στην διαχείριση της επέλασης του κορωνοϊού κι ενός τέταρτου κύματος που επικρέμαται ως απειλή, στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο ζήτημα του προσφυγικού και του νέου κύματος που ενδεχομένως θα προκύψει από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Το γεγονός είναι πως παρά τους αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, αλλά και τις προσπάθειες υπονόμευσής του εκ των έσω αλλά και από πανίσχυρα συμφέροντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει –παρά την οριακή πτώση– κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, ελέγχοντας την κατάσταση , δρομολογώντας λύσεις και πρωτοβουλίες και φυσικά λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις…

Το δίπολο στο Μαξίμου, οι δημοσκοπήσεις και οι εισηγήσεις για ανασχηματισμό!