Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίζονται ισχυροί εξωθεσμικοί παράγοντες με την ξαφνική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα.

Οι τοποθετήσεις του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παραπέμπουν σε ένα κεντρώο προφίλ που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, οι αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου για τη συναινετική στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι έντονες ακόμα και σε στελέχη που καταγράφονται στο σύστημα των λεγόμενων προεδρικών.

Απέρριψε το… σκληρό ροκ

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις εισηγήσεις για σκληρό ροκ απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακολουθώντας δική του στρατηγική.

Παρά το γεγονός ότι τον κατηγορούν ότι στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την κυβέρνηση αυτός έβαλε πλάτη στον Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά τη στρατηγική αλλά και την επικοινωνιακή του εικόνα.

Πίσω από τις λέξεις…

Η ξαφνική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι άσχετη με τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται τελευταία στους ισχυρούς κύκλους της διαπλοκής.

Εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εκτιμούν ότι η περίοδος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να πάει έγκαιρα σε πρόωρες εκλογές για να κάψει την απλή αναλογική και τώρα οποιαδήποτε απόπειρα να στήσει κάλπες είναι παρακινδυνευμένη.

Η γκρίζα ζώνη έχει γιγαντωθεί και ενδεχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσουν στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και την ακυβερνησία.

Ώριμη (;) η ιδέα για συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Στους κύκλους της διαπλοκής έχει ωριμάσει η ιδέα για μια συγκυβέρνηση ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να προέλθει ως αυτό εκπληρούμενη προφητεία αφού η χώρα έχει μπει σε μια θολή τροχιά και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει γιγαντώνουν την οργή της κοινωνίας.

Η κυριαρχία που είχε εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε στάχτη στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Σε συνδυασμό με την ολική επαναφορά της εφιαλτικής πανδημίας μετά την έκρηξη κρουσμάτων, οι κλυδωνισμοί στο σύστημα αναμένονται ισχυροί, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Κλυδωνισμοί στην Κουμουνδούρου

Η διαφαινόμενη αλλαγή στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα δεν αποκλείεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά στην Κουμουνδούρου θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα Πολάκη, ο οποίος με τρεις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να τα βροντήξουν στήνοντας νέο κόμμα.

Τα σπάνε «προεδρικοί» και Πολάκης; – Φτιάχνει ομάδα ο «Σφακιανός»!