Η τακτική σωματική άσκηση συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο, είτε απλής λοίμωξης είτε σοβαρής από κορωνοϊό, κατά την οποία απαιτείται νοσηλεία και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη από Πανεπιστήμιο της Ισπανίας.

Η έρευνα έλαβε υπόψη στοιχεία από πολλές χώρες. Αρκούν 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης μέσα στην εβδομάδα ή 75 λεπτά άσκησης μεγάλης έντασης, για να μειωθεί –σε έναν βαθμό– ο κίνδυνος του πανδημικού ιού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δόκτορα Αντόνιο Γκαρθία – Ερμόσο του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ναβάρα, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό αθλιατρικό περιοδικό “British Journal of Sports Medicine”, αξιολόγησαν δεκαέξι έρευνες της περιόδου Νοεμβρίου 2019 –Μαρτίου 2022, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περίπου 1.85 εκατομμύρια ενήλικες, με μέση ηλικία τα 53 έτη.

Η μελέτη (συστηματική ανασκόπηση και μετά–ανάλυση) εντόπισε ότι οι τακτικά ασκούμενοι είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν, 36% μικρότερο κίνδυνο για εισαγωγή στο νοσοκομείο, 44% μικρότερο κίνδυνο βαριάς νόσου και 43% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που είναι σωματικά αδρανείς.

Προηγούμενες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η σωματική άσκηση μειώνει δυνητικά τον κίνδυνο και τη σοβαρότητα των διαφόρων αναπνευστικών λοιμώξεων, διότι ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιφλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού, καθώς επίσης την καρδιοαναπνευστική, τη μεταβολική και τη μυϊκή φυσική κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» – Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο