search

REAL ESTATE

Κίνηση “δεν πληρώνω” για τα ενοίκια του Twitter από Elon Musk

Ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας είπε ότι υπέστη «μαζική πτώση εσόδων» μετά την εξαγορά της έναντι $44 δισ.

Κίνηση "δεν πληρώνω" για τα ενοίκια του Twitter από Elon Musk

Απλήρωτα έχει αφήσει τα ενοίκια στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά την μεγάλη εξαγορά των $44 δισ. προσπαθεί σήμερα να επαναδιαπραγματευτεί τις τιμές στα μισθώματα για τα γραφεία της εταιρείας.

Το Twitter δεν έχει πληρώσει ενοίκιο για τα κεντρικά του γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο εδώ και εβδομάδες, ανέφεραν οι NYT, καθώς η άνθρωποι του Musk προσπαθούν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της μίσθωσης.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter έχει λάβει καταγγελίες από εταιρείες ακινήτων όπως η Shorenstein, η οποία κατέχει τα κτίρια στο Σαν Φρανσίσκο. Οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό και το Twitter δεν έχει πλέον τμήμα επικοινωνίας.

Μείωση εσόδων

Ο Musk είπε ότι το Twitter υπέστη «μαζική μείωση εσόδων» τις ημέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας (ύψους $44 δισ.). Χωρίς να παρέχει επαρκή στοιχεία και ισχυρίστηκε σε ένα tweet ότι η μείωση των εσόδων ήταν αποτέλεσμα ομάδων ακτιβιστών που ασκούσαν πίεση στους διαφημιστές. Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα μήνα πριν ο ισχυρός άντρας του Twitter είχε ανακοινώσει την απόφασή του να κλείσει τα γραφεία της εταιρείας μετά το μαζικό κύμα παραιτήσεων που ακολούθησε το τελεσίγραφο που έδωσε στους υπαλλήλους του. Ο Musk είχε πει πως μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν πολύ σκληρά και πολλές ώρες θα πρέπει να παραμείνουν, προσφέροντας στους υπόλοιπους αποζημίωση τριών μισθών για να αποχωρήσουν.

Αν και πολλές εταιρείες διέκοψαν τη διαφήμιση στο Twitter, ορισμένοι μεγάλοι διαφημιστικοί κολοσσοί όπως η Apple και η Amazon έχουν ξαναρχίσει να δαπανούν χρήματα στην πλατφόρμα. Ο Musk έχει επίσης ανανεώσει τη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, το Twitter Blue, με την ελπίδα να αποφέρει νέα έσοδα για την εταιρεία. Η υπηρεσία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα αφού ο ιδιοκτήτης του Twitter απέσυρε και καθυστέρησε την κυκλοφορία της τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: