Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινηματος Αλλαγής, που είχε θεμα το debate που θα διεξαχθεί ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών. Η συνεδρίαση ταν προγραμματισμένη στις 17:00 στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προεδρος της ΕΔΕΚΑΠ Θεόδωρος Καπετανάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι αναβάλλεται καθώς η εκπροσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση, δεν μπορεί να παραστεί σήμερα. Η συνεδρίαση προγραμματίζεται για αύριο, Πέμπτη.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι ενδεχομένως να συνεννοηθουν μεταξύ τους ώστε να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις για τα debate. Και οι πέντε συμφωνούν για την διεξαγωγή τηλεμαχίας στα πρότυπα του ‘17 και ειναι θετικοί στα αιτήματα που έχουν κατατεθεί έως τώρα.

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του έθετε συγκεκριμένο πλαίσιο όπου μεταξύ άλλων επέμεινε στην θεση του για την διεξαγωγή ψηφιακού debate. Η πρόταση αυτή όμως, έχει ήδη απορριφθεί απο τους υπόλοιπους αλλά και την ΕΡΤ.

Η αναβολή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων. Εξοργισμένος ο Σπύρος Καρανικόλας (Λοβέρδος) σε υψηλούς τόνους επεσήμανε στον Θ. Καπετανάκη ότι είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για εκπροσώπους υποψηφίων η νέα αναβολή στο παρά πέντε. «Ο Ανδρέας Λοβέρδος δε συναινεί σε καμία αναβολή, συνιστά εμπαιγμό αυτή η στάση, κάποιοι φοβούνται και δεν θέλουν debate όπως φαίνεται» είπε. Εξίσου οργίλα αντιδρά και η πλευρά Ανδρουλάκη, καθώς ο εκπρόσωπός του Βαγγέλης Τσόγκας διαμαρτυρήθηκε για την αιφνίδια αναβολή ενώ επικοινώνησε με τους εκπροσώπους και των υπόλοιπων υποψηφίων.