Μια νέα ισχυρή αφετηρία για τη δεύτερη καθοριστική μάχη χαρακτηρίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη η σημερινή συνεδρίαση των βουλευτών, όλων των υποψηφίων και των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απευθύνει ευρύ κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

Ο κ. Ανδρουλάκης με το πολιτικό άνοιγμα επιδιώκει την προσέλευση και τη στήριξη στις κάλπες της 25ης Ιουνίου των «προοδευτικών πολιτών» από την αριστερά και την κεντροαριστερά, μέχρι το Κέντρο και τις παρυφές της κεντροδεξιάς καθώς και των ψηφοφόρων του «καναπέ». Η ανοιχτή πρόσκληση που θα στείλει με την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι αφορά στην προώθηση του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης, μέσα από την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στο νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διατυπώνει προσεκτικά τη δήλωση, λέγοντας ότι «ο αγώνας μας δεν έχει ταβάνι». Με αφορμή τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, της Κεντρικής Επιτροπής και των στελεχών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα επιδιώξει να περιγράψει με ενάργεια τη στρατηγική στόχευση προς τις δεύτερες εκλογές και να στείλει αισιόδοξο μήνυμα, όσον αφορά στο ποσοστό που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία», λέει ο κ. Ανδρουλάκης και στο ερώτημα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει την «επομένη» των εκλογών της 25ης Ιουνίου απαντά ως εξής: «Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς- και αυτών που λένε ότι «δεν πάει άλλο» η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και εκείνων που δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή».

Το απόγευμα -πριν από την ορκωμοσία στην Ολομέλεια– ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση στο γραφείο του στη βουλή με τα στελέχη της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα