Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες φερόταν ως ενδιαφερόμενος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει : «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» . Επίσης και σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real FM , απάντησε ότι «το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Φαίνεται λοιπόν πως η συζήτηση για την εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου στις πολιτικές διαδικασίες υπάρχει . Αυτό επιβεβαιώνεται από το εξής στοιχείο: Χθες άρχισε να τρέχει έρευνα κοινής γνώμης που διενεργεί γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων .

Ως γνωστόν οι εταιρίες του κλάδου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όσοι συντάσσουν τα ερωτηματολόγια τους , λαμβάνουν υπόψη τις δηλώσεις που γίνονται.

Αποτελεί έτσι έκπληξη πρώτου μεγέθους το γεγονός ό,τι στην έρευνα περιλαμβάνεται και το όνομα του κ. Σακελλαρίδη.

Οι εντολείς της έρευνας δεν είναι γνωστοί , πιθανόν να πραγματοποιείται για μέσο ενημέρωσης που επιδιώκει να «μετρήσει» την απήχηση των διαφόρων υποψηφίων , ίσως να εκφράζει ενδιαφέρον άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Πάντως ενδιαφέρον έχουν ορισμένες από τις ερωτήσεις της έρευνας , που προσπαθούν να ανιχνεύσουν το ενδεχόμενο ανταπόκρισης στην κοινή γνώμη των βασικών υποψήφιων διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τις τάσεις των ψηφοφόρων για τον υποψήφιο που θα μπορούσε να συνεργαστεί μελλοντικά με το ΠΑΣΟΚ !

Στην έρευνα διερευνάται η εκλογική απήχηση με αλφαβητική σειρά των Έφης Αχτσιόγλου, Ρένας Δούρου, Νάσου Ηλιόπουλου, Παύλου Πολάκη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Αλέξη Χαρίτση .

Ενώ ο ορίζοντας όμως ως προς τις υποψηφιότητες για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη θολός , καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος μοιάζει να μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες εβδομάδες οι στοιχηματικές εταιρίες διαμορφώνουν «κλίμα» με τις αποδόσεις τους.

Σύμφωνα με αυτές φαβορί εμφανίζεται η Έφη Αχτσιόγλου με 1,4 και ακολουθούν Αλέξης Χαρίτσης με 4, και Διονύσης Τεμπονέρας με 8.

Υψηλότερες είναι οι αποδόσεις των άλλων υποψηφίων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο 12, ενώ Δούρου, Ηλιόπουλος και Πολάκης προσφέρουν απόδοση είκοσι προς ένα. Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο στοίχημα δεν υπάρχει το όνομα του Γ. Σακελλαρίδη .

Ποια τράπεζα «παιδεύει» τους πελάτες της; Βροχή οι διαμαρτυρίες για νέα εφαρμογή για κινητά!

Σοβαρά προβλήματα που συνοδεύονται από καταιγισμό διαμαρτυριών πελατών , αντιμετωπίζει σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφουν οι ίδιοι νέα εφαρμογή για κινητά μεγάλης τράπεζας που τέθηκε πριν λίγες μέρες σε κυκλοφορία με στόχο να διευκολύνει τους πελάτες της .

Η εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία χωρίς -ευτυχώς – να καταργήσει την παλιά «πλατφόρμα» , μοιάζει να σχεδιάστηκε για …πελάτες σούπερ μάρκετ , αφού σε αυτήν επικρατούν διάφορα εντυπωσιακά γραφικά χωρίς όμως να διευκολύνουν τους χρήστες της στο βασικό σκοπό τον οποίο πρέπει να επιτελεί .

Αντίθετα όπως προκύπτει από τις αναφορές των χρηστών , δυσκολεύει την πρόσβαση σε σύγκριση με την ήδη υφιστάμενη, δεν δίνει σαφή εικόνα των υπηρεσιών που απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή.

Έτσι «πάει στράφι» και η αναφορά της τράπεζας πως με τη συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει «αναβαθμισμένη τραπεζική εμπειρία με απλότητα, ασφάλεια, αμεσότητα και ευκολία».

Τα σχόλια που δημοσιεύονται για την εφαρμογή είναι ιδιαίτερα καυστικά και προφανώς πρέπει να προβληματίσουν τα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας ώστε σύντομα να κάνουν κινήσεις επανόρθωσης. Ιδού αποσπάσματα μερικών από αυτά :

ΑΚ : Χάλια κολλάει όλη την ώρα
Vr : Δεν έρχονται οι ειδοποιήσεις όταν μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό.
ΜΦ : Ευτυχώς που λειτουργεί ακόμη η παλαιότερη εφαρμογή.
ΚΑNEL : Δεν λειτουργεί το quick login με QR code για γρήγορη σύνδεση στον υπολογιστή από το κινητό με δακτυλικό αποτύπωμα.
Fanis : Ολόκληρη τράπεζα και δεν σας κόβει να φτιάξετε μια εφαρμογή.
ΒΜ : Στην πιστωτική κάρτα δεν εμφανίζονται οι κινήσεις είναι στο κάτω μέρος της οθόνης και δεν κάνει scroll up για να εμφανιστούν.
VB : Η προηγούμενη εφαρμογή είχε τα έξοδα ανά μήνα και ανά λογαριασμό , ενώ αυτή όχι .
Cris : Δύσχρηστη καμιά σχέση με την παλιά που ήταν μακράν η καλύτερη όλων των τραπεζών. Η νέα εφαρμογή εξαιρετικά «μπερδευτική».

Σε πολλές από τις παρατηρήσεις των χρηστών η αρμόδια διεύθυνση της Τράπεζας , απαντά και δηλώνει ότι θα τις λάβει υπόψη της , άρα παραδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα. Αλλά γιατί πριν την παραδώσουν προς χρήση ανακοινώνοντας μάλιστα και ημερομηνία λήξης για την παλιά εφαρμογή δεν την «έτρεχαν» πρώτα πειραματικά;

Το «δόγμα σοκ», όλα τα δύσκολα το πρώτο εξάμηνο και το νομοσχέδιο του Άδωνι που εγκρίθηκε χθες από το Μαξίμου!

Τα λαγωνικά μου στο Μέγαρο Μαξίμου μου είπαν ότι εχθές έκλεισαν όλες οι αλλαγές για το νέο νομοσχέδιο που έφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Πρωθυπουργό…

Αν ισχύουν αυτές οι αλλαγές που μου είπαν, τότε μιλάμε για εξαιρετικά δύσκολο νομοσχέδιο που θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα σοκ “όλα τα δύσκολα θα περάσουν το πρώτο εξάμηνο” που η δημοφιλία της κυβέρνησης είναι στο ζενίθ…

Εδώ που τα λέμε με τελματωμένη Αριστερά, όλα μπορούν να περάσουν πλέον…

Το τσίρκο Medrano της Βουλής: Ο Σπύρος Μπιμπίλας και το πουκάμισο με παπαγαλάκια και γοριλάκια – Ο …μπάρμαν στο Πλοίο της Αγάπης και η Τζώρτζια άνευ στηθόδεσμου!

Μου προκαλεί ντροπή όλη αυτή η σάρα και η μάρα που πήγε εχθές στη Βουλή για να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο…

Μιλάμε για πρόσωπα που επί εποχής Αβέρωφ, Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η θέση τους θα ήταν στο τσίρκο…

Από τι να ξεκινήσουμε; Από τον Σπύρο Μπίμπιλα που ήρθε με πουκάμισο με παπαγαλάκια και γοριλάκια;

Από τον σύντροφο της Ζωής, Διαμαντή που έσκασε μύτη με γιλέκο και σηκωμένα μανίκια λες και ήταν μπάρμαν στο Πλοίο της Αγάπης;

Από την Τζώρτζια Κεφαλά που ξέχασε να βάλει σουτιέν και άνοιγμα στο στήθος που έφτανε τον αφαλό;

Ακόμα και τα πάλαι ποτέ ταγάρια του ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή έβγαλαν τα αμπέχονα και έβαλαν ταγιέρ…

Εκτός από τα φανερά, υπάρχουν και τα κρυφά ζευγαράκια της Βουλής – Το αμόρε υπουργού – υφυπουργού που έλαβε τέλος!

Υπάρχουν τα φανερά ζευγαράκια αυτή της κυβέρνησης.

Όπως π.χ ο Γιάννης Μπρατάκος και η Έλενα Ράπτη, ο Θάνος Πετραλιάς με την Βιβή Χαραλαμπογιάννη κ.α και υπάρχουν και τα κρυφά.

Τα εφήμερα και τα ξαφνικά, εκεί δηλαδή που δεν το περιμένεις.

Για παράδειγμα, μετά από μία κουραστική μέρα και 2-3 ποτά…

Ένα τέτοιο είναι και αυτό που γνωρίζουμε μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.

Το story για να ξέρετε, έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό…

Και από τι κατάλαβα, το αρσενικό ήθελε να ξεκόψει γιατί το θηλυκό έκανε εξαλλότητες…

Θέλει να επιβάλει Τεμπονέρα!

Μου λένε ότι ομάδα γνωστού εκδότη που θέλει να έχει λόγο στο νέο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλει για αρχηγό τον Διονύση Τεμπονέρα τον οποίο θεωρεί κάτι μεταξύ του Λεωνίδα Κύρκου και του Αλέξη Τσίπρα. Περί ορέξεως…

ΚΟΥΙΖ: Βόλεψε το κορίτσι του…

Ποιο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ βόλεψε το “κορίτσι” του στο γραφείο υφυπουργού μεγάλου θεσμικού υπουργείου;

Ως μία ενιαία σύμβαση παραχώρησης με κατασκευαστικό αντικείμενο 1,2 δις. θα «βγουν» οι 3 επεκτάσεις της Αττικής οδού (Ραφήνα, Λαύριο, Σήραγγα Ηλιούπολης) – Η πρόταση της συμμαχίας ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ! Σε 8 μήνες ο διαγωνισμός εάν πρώτα εξασφαλιστούν τα 400 εκατ. του Δημοσίου!

Με την Πρότυπη Πρόταση που απέστειλαν στο Υπ. Δημοσίων έργων από κοινού ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις και Αβαξ για τις 3 επεκτάσεις της Αττικής οδού και ειδικότερα προς Ραφήνα, Λαύριο και Βουλιαγμένη δια μέσω της σήραγγας Ηλιούπολης, οι τρεις πανίσχυροι εργοληπτικοί όμιλοι αναγγέλλουν – δημοσιοποιούν την συμμαχία τους, δηλώνουν έτοιμοι για το έργο μαμούθ που θα ξεπεράσει στο σύνολο του το 1 δις. ευρώ και ταυτόχρονα έρχονται να προλάβουν καταστάσεις και να προηγηθούν τυχόν άλλων προτάσεων που δυνητικά θα μπορούσαν να επακολουθήσουν, έχοντας ως δεδομένο ότι μέχρι στιγμής η Lamda είχε αναλάβει το κόστος της μελέτης για την Σήραγγα Ηλιούπολης και τη σύνδεση της Λεωφόρου Κατεχάκη με το Ελληνικό!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, στην Πρότυπη Πρόταση που υπέβαλαν ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, προτείνουν οι 3 επεκτάσεις της Αττικής οδού να δημοπρατηθούν ως μία ενιαία σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα περιλαμβάνει και κατασκευαστικό αντικείμενο ύψους 1,2 δις. ευρώ!

Πρόκειται για μια λογική ενοποίησης των τριών επεκτάσεων σε ένα έργο, μια σύμβαση παραχώρησης, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα πρόκειται για την μορφοποίηση στην πράξη της Αττικής οδού Νο2, που και τεράστιο κατασκευαστικό αντικείμενο εμπεριέχει (1,2 δις) αλλά και ταμείο για τον παραχωρησιούχο, μέσα από την διαχείριση των διοδίων!

Το Υπ. Δημοσίων έργων φέρεται να βρίσκεται κοντά και να συμφωνεί με την προσέγγιση αυτή και εκ πρώτης να θεωρεί ικανοποιητική και στη σωστή κατεύθυνση την πρόταση των τριών κατασκευαστικών. Θα μπορούσε μάλιστα θεωρητικά ο σχετικός διαγωνισμός μαμούθ να πραγματοποιηθεί σε 8 μήνες από σήμερα, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν (εξασφαλιστούν) τα απαιτούμενα (περίπου) 400 εκατ. ευρώ που αποτελούν την χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου!

Διαβάστε περισσότερα