Η Πριγκίπισσα της Ισπανίας, Λεονόρ και πιθανή διάδοχος του θρόνου, θα αρχίσει τριετή στρατιωτική εκπαίδευση εφέτος, προκειμένου να προετοιμασθεί για τον μελλοντικό της ρόλο, ως επικεφαλής του κράτους, σύμφωνα με την Υπουργό Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

«Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εγκρίναμε ένα βασιλικό διάταγμα, στόχος του οποίου είναι να επιτρέψει τη στρατιωτική εκπαίδευση και σταδιοδρομία της Πριγκίπισσας Λεονόρ», σημείωσε. Ως η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες του Βασιλιά Φελίπε ΣΤ’, η 17άχρονη είναι πρώτη στη σειρά διαδοχής και έτσι, θα γίνει η ανώτατη διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, εάν ανέβει στον θρόνο.

Η Ισπανία «χαράσσει» τον δρόμο της έμφυλης ισότητας

Η στρατιωτική εκπαίδευση της Λεονόρ θα διαρκέσει τρία χρόνια, καθώς θα περάσει από έναν χρόνο στις ακαδημίες του ισπανικού Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, όπως ακριβώς έκανε και ο πατέρας της, πριν αναλάβει βασιλικά καθήκοντα.

«Όλα υποδεικνύουν ότι στο μέλλον, θα έχουμε ανώτατη διοικήτρια της χώρας» προσέθεσε η κ. Υπουργός, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις». Η εκπαίδευση της Λεονόρ θα εκκινήσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές στο UWC Atlantic College της Ουαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής της εκπαίδευσης, η Λεονόρ θα έχει τον βαθμό του Σημαιοφόρου στο Ναυτικό, καθώς και του Υπολοχαγού στον Στρατό, όπως και της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας και του Διαστήματος. Το Σύνταγμα της Ισπανίας ορίζει τις εξουσίες και τα καθήκοντα της μοναρχίας. Ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός διοικεί την κυβέρνηση, με τον μονάρχη ως αρχηγό του κράτους.

Διαβάστε ακόμη: