Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ασύλληπτη σε εύρος νίκη Μητσοτάκη τροφοδοτεί με νέα δυναμική το ήδη υπάρχον σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, ειδικά της Εθνικής που αποτελεί και το μεγάλο εν δυνάμει success story, που ωστόσο δύο φορές έχει ναυαγήσει λόγω κακών χειρισμών!

Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: η Εθνική Τράπεζα θα ιδιωτικοποιηθεί οριστικά μόνο εάν ο μετοχικός της έλεγχος περάσει σε φιλοκυβερνητικά χέρια!

Κακά τα ψέματα, κάθε κυβέρνηση καλώς ή κακώς θέλει να «ελέγχει» τουλάχιστον μια μεγάλη τράπεζα, για λόγους εύλογους!

Υπενθυμίζω ότι ο πρώτος σχεδιασμός τον οποίο είχε αναλάβει η Goldman Sachs προέβλεπε την είσοδο με τουλάχιστον 10% δύο ή και τριών εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών φιλικά διακείμενων στην κυβέρνηση!

Και σημειώνω ότι δύο φορές ο Μητσοτάκης «έκοψε» ζεστούς υποψήφιους επενδυτές: πρώτον έναν ξένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δεύτερον το PIF της Σαουδικής Αραβίας που ζητούσε το 30% της Εθνικής απευθείας χωρίς διαγωνιστική διαδικασία!

Την ώρα τούτη πάντως όπως αποκάλυψε το Radar δύο πανίσχυροι εφοπλιστές – και όχι μόνο- με επιστολές που απέστειλαν στο ΤΧΣ ζήτησαν στοιχεία για δύο τράπεζες, με τη φημολογία να επιμένει ότι πρόκειται για Πειραιώς και Alpha!

Οι σχετικές επιστολές έφτασαν από τα εφοπλιστικά γραφεία του εξωτερικού και όχι από την Ελλάδα και τούτο ίσως σημαίνει ότι οι 2 πανίσχυροι επιχειρηματίες δεν ήθελαν να διαφανεί άμεσα η ταυτότητα τους, κατά την προεκλογική φάση!

Την ίδια στιγμή καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον του Ολλανδού Χόλτερμαν για την Alpha bank όχι απλώς παραμένει αμείωτο αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω!

Ο ισχυρός άνδρας του Ελλάκτωρα αποτελεί την ώρα τούτη τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο με ποσοστό που πλέον αγγίζει το 7%, ενώ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πρώτος στόχος είναι το 10% και στη συνέχεια το 15%!

Υπό την έννοια αυτή, το 10% της Alpha που κατέχει το ΤΧΣ βρίσκεται στο ενδιαφέρον του Ολλανδού ή – και- των πάσης φύσης συνεταίρων του!

Διαβάστε ακόμη: