search

PICK POST

Η ανασυγκρότηση Μαξίμου, η υπεροχή στις δημοσκοπήσεις, το μήνυμα της Πάτρας, τα εξωθεσμικά κέντρα, η όξυνση από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και ο εκλογικός αιφνιδιασμός του Ιανουαρίου!

Η έλευση του Αμερικάνου γκουρού της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ, η επιστροφή του Θ. Λιβάνιου, η ένταξη στον «πρωινό καφέ» ισχυρών προσωπικοτήτων, το νομικό έργο Γεραπετρίτη και ο νέος αυξημένος ρόλος Σκέρτσου- Μπρατάκου!

Η ανασυγκρότηση Μαξίμου, η υπεροχή στις δημοσκοπήσεις, το μήνυμα της Πάτρας, τα εξωθεσμικά κέντρα, η όξυνση από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και ο εκλογικός αιφνιδιασμός του Ιανουαρίου!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι έχουμε ήδη εισέλθει, πρόωρα, σε προεκλογική περίοδο!

Η εμφάνιση Μητσοτάκη στην Πάτρα το καταμαρτυρά, όπου το μήνυμα ήταν σαφές, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί περιοδεύουν σε πόλεις και χωριά!

Την ίδια στιγμή οι υπουργοί έχουν αφήσει τα …μολύβια κάτω και αναλώνονται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η έμμεση και υπόγεια υπονόμευση του ενός στον άλλο, μεταξύ των προβεβλημένων υποψηφίων!

Σε αυτό το κλίμα και εν μέσω μιας συγκροτημένης και κατευθυνόμενης καταγγελτικής γραμμής εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, η οποία υπαγορεύεται από εξωθεσμικά κέντρα και ισχυρά διαπλεκόμενα συμφέροντα του τόπου, με αρωγούς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ταυτίζονται στην εκφορά του λόγου τόσο με τη γραμμή των ολιγαρχών όσο και των συγκροτημάτων τύπου, ακόμη και της κεντροδεξιάς παράταξης (!!!), το Μέγαρο Μαξίμου ανασυγκροτείται εκ βάθρων και καλείται να λάβει τις οριστικές – τελικές αποφάσεις του!

Όποιος θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να «πέσει» είναι γελασμένος.

Ή ότι μέσα από διαδικασίες του κόμματος θα τον διαδεχθεί ο κάθε υπονομευτής – συνωμότης, με τις πλάτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πλανάται πλάνην οικτράν!

Την ώρα τούτη στο Μαξίμου πραγματοποιείται μια πλήρης και ουσιαστική αναδιάρθρωση, με ένταξη σοβαρών προσωπικοτήτων – τεχνοκρατών με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που ήδη εντάχθηκαν στον πρωινό καφέ, με την έλευση του περίφημου Αμερικάνου επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ, γκουρού των εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και την επιστροφή στον γνωστό του ρόλο, του εκλογολόγου Θοδωρή Λιβανίου, τον οποίο δεν αγγίζουν ούτε κάμπτουν άθλια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη!

Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μπορούσε τώρα να πάει σε εκλογές και να κερδίσει!

Επιπροσθέτως Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνουν αυξημένους ρόλους, ευθύνες, υποχρεώσεις του κόμματος και του πρωθυπουργικού γραφείου και κατευθύνουν, αλλά και επιλύουν καταστάσεις!

Ενώ ο Γ. Γεραπετρίτης προσηλώνεται στο τεχνικό – νομικό κομμάτι, όπου είναι άριστος πέραν πάσης αμφιβολίας, έναν ρόλο κρίσιμο και καθοριστικό ενόψει της εκφοράς προεκλογικού λόγου και νέων κυβερνητικών προγραμμάτων που θα εξαγγελθούν!

Το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει και διατηρεί ένας σαφές δημοκοπικό προβάδισμα, μια υπεροχή ωστόσο που τίθεται εν κινδύνω με το πέρασμα του χρόνου και όσο τα μείζονος σημασίας ανοιχτά θέματα δεν κλείνουν οριστικά!

Υπό το πρίσμα τούτο, σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα Ελληνοτουρκικά, εν μέσω βαθιάς οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία να παραμένει ανοιχτή και τα επιτόκια μαζί με την ακρίβεια να εκτινάσσονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ο πλέον κατάλληλος να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και τις τύχες της χώρας!

Παράλληλα ο πρωθυπουργός όπως το κατέδειξε με τις επίσημες τοποθετήσεις του, δεν πρόκειται να αφήσει την κυβέρνηση ούτε τη χώρα να συρθούν ως βορά των οργανωμένων συμφερόντων που μέσα από την σκανδαλολογία επιδιώκουν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και τις κυβερνήσεις συνεργασίας 2 ή και 3 κομμάτων με πρωθυπουργό – μαριονέτα δήθεν κοινής αποδοχής!

Υπό το πρίσμα αυτό, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να διενεργηθούν οι εκλογές με το πέρας της θητείας, εντούτοις δεν θα διστάσει να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες μέσα στον Γενάρη, σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό που θα αποτρέψει την επιδιωκόμενη ακυβερνησία και τη διαμόρφωση συνθηκών χάους στην πολιτική ζωή και την κοινωνία!

Διαβάστε ακόμη: