search

LIFESTYLE

Louis Vuitton: Αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο με την ωραιότερη θέα του κόσμου

Με θέα που εκτείνεται από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι την Παναγία των Παρισίων και σε ένα εκτεταμένο συγκρότημα, έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο Louis Vuitton στο Παρίσι.

Louis Vuitton: Αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο

Αφότου άνοιξε ξανά για το κοινό το εμβληματικό εμπορικό κέντρο Samaritaine στην καρδιά του Παρισιού, ο οίκος LVMH ανέλαβε ένα ακόμη εντυπωσιακό έργο στην «Πόλη του Φωτός». Αποδεικνύοντας ότι δεν εμμένει αποκλειστικά στις τσάντες με τα μονογράμματα, αλλά και γενικά στα είδη ένδυσης, ο διευθύνων σύμβουλος του brand, Michael Burke, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η Louis Vuitton διεισδύει στον κόσμο της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό WWD, ο Burke δήλωσε ότι ο οίκος θα εγκαινιάσει το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας. Αυτό θα βρίσκεται στο υφιστάμενο κτίριο των κεντρικών της γραφείων στο πρώτο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο και θα περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο κατάστημα της Louis Vuitton στον κόσμο.

«Είναι η πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο», δήλωσε ο Burke στο WWD αναφερόμενος στο πανόραμα που εκτείνεται από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι την Παναγία των Παρισίων, αλλά και στη θέα προς την Εκκλησία Saint-Germain l’Auxerrois.

Η μεταμόρφωση της περιοχής

Ιδίως τους τελευταίους 18 μήνες, η LVMH έχει προσπαθήσει να μεταμορφώσει την γύρω περιοχή, ανανεώνοντας όχι μόνο το ιστορικό Samaritaine, αλλά και μέσω της συνεργασίας της με το ξενοδοχείο Cheval Blanc, καθώς και με το άνοιγμα της πρώτης αλυσίδας της με αρτοσκευάσματα, της Cova.

«Επιτέλους οι Παριζιάνοι το ανακαλύπτουν. Το έχουν αγκαλιάσει. Υπάρχει πλέον μουσική μετά τις 11 μ.μ. έξω εδώ στην περιοχή. Όταν το αναλάβαμε ήταν ερημιά, εάν όχι κάτι χειρότερο. Κανείς που είχε τα λογικά του δεν θα περπατούσε εδώ τη νύχτα», υποστήριξε ο Burke.

Το όραμα του LVMH

Louis Vuitton: Αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο με την ωραιότερη θέα του κόσμου

Ο Burke αποκάλυψε πως ξεκινά να πραγματοποιείται και το όνειρο του Bernard Arnault, του προέδρου και CEO του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας παγκοσμίως, ο οποίος σκοπεύει να προσελκύσει ακόμη περισσότερα γραφεία, καταστήματα, σπίτια, εστιατόρια και πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή.

«Το όνειρό μου ήταν να δημιουργήσουμε μία αναγέννηση του αυθεντικού εμπορικού κέντρου του Παρισιού. Ήταν το όραμα του Bernard από την αρχή και βρισκόμαστε στα μισά. Θα χρειαστούν ακόμη 10,15 χρόνια για να το φτάσουμε εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Burke στο WWD.

Το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση της περιοχής είναι τα εγκαίνια ενός πειραματικού χώρου, του «LV Dream», το οποίο με έκταση περίπου 1.860 τ.μ. θα φέρει τις μεγαλύτερες συνεργασίες καλλιτεχνών με τη Louis Vuitton, μία καφετέρια, ένα κατάστημα πώλησης σοκολάτας από τον σεφ του Cheval Blanc στο Παρίσι και ένα gift shop. Θα βρίσκεται εκεί επί ένα χρόνο προτού μετατραπεί στο μεγαλύτερο κατάστημα της Louis Vuitton στον κόσμο.

Louis Vuitton: Αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο με την ωραιότερη θέα του κόσμου

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε άλλο κομμάτι του κτιρίου, συνολικής έκτασης τουλάχιστον 37.000 τ.μ. Όπως δήλωσε ο Burke στο WWD: «Τελικά, κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο μέρος αυτού του…κτιρίου θα είναι κάτι διαφορετικό από γραφείο. Πληροί όλα τα κριτήρια ώστε να καταστεί ένας ιδανικός χώρος διαμονής».

Διαβάστε ακόμη: