search

MEDIA

Νίκος Μαστοράκης: Πως κατάφερε ο ANT1+ να βάλει αυτογκόλ- Το μεγάλο φιάσκο

Με ένα καυστικό  σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Νίκος Μαστοράκης αναλύει με το δικό του τρόπο πως  δημιουργήθηκε το φιάσκο του ΑΝΤ1+ και πως θα τον στοιχειώνει σε όλη την…

Νίκος Μαστοράκης: Πως κατάφερε ο ANT1+ να βάλει αυτογκόλ- Το μεγάλο φιάσκο

Με ένα καυστικό  σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Νίκος Μαστοράκης αναλύει με το δικό του τρόπο πως  δημιουργήθηκε το φιάσκο του ΑΝΤ1+ και πως θα τον στοιχειώνει σε όλη την τηλεοπτική του πορεία

ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΝΤ1
Πως λοιπόν έγινε το φιάσκο που θα “λερώνει” το brand ΑΝΤ1 για πολλά χρόνια; Τι πήγε τόσο στραβά που να “πέσουν” όχι ένα αλλά τρία συστήματα:

Login : Υποδομές στον web server,
Pay Check: Υποδομές στο billing. συστημα

Live View : CDN Υποδομές.

Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος που δημιουργήθηκε τo/o/η ΑΝΤ1+ (μέχρι που κατέληξε να είναι ΑΝΤ-) ήταν η επιχειρηματική απληστία του ιδιοκτήτη. Ενώ έχει αδειοδοτημένο κανάλι που πρέπει να το φροντίζει πάνω από μικροσυμφέροντα επειδή το κανάλι αυτό είναι η ναυαρχίδα του, επειδή “Όμιλος ΑΝΤ1” λέγεται το συγκρότημα επιχειρήσεων, πλειοδοτεί με 12.5 εκ. ευρω για το Mundial (εναντι των 10.5 εκ που προσέφερε η ΕΡΤ) όχι όμως για να ενισχύσει τη θέση του ΑΝΤ1 αλλα για να “ληστέψει” τους θεατές του καναλιού από το κεκτημένο τους να βλέπουν τους αγώνες χωρίς να πληρώνουν.

Φτιάχνει λοιπόν μια πλατφόρμα σύντομης ζωής (μετά το Mundial κανείς δεν θα γραφόταν συνδρομητής) όπου κάνει το σφάλμα να μην έχει τους κατάλληλους συνεργάτες. Αποδέχεται την προσφορά μιας Αυστραλιανής εταιρίας που είναι τόσο χαμηλή όσο να “μυρίζει αποτυχία” και της αναθέτει το γοώδες και δύσκολο έργο. Πληρώνει λοιπόν για 10,000 θεατές ενώ ξέρει ότι θα έχει εκατό+ χιλιάδες. Για να εξασφαλίσει εισόδημα, επιβάλλει εξάμηνη συνδρομή μίνιμουμ (πρωτοφανές στα χρονικά) και τη μεγάλη μέρα, πέφτει το σύστημα επειδή οι Αυστραλοί ήταν το χρονικό ενός προβλεπόμενου “θανάτου.” Ξέρω, μάλιστα, ότι την προσφορά τους για τέτοιες υπηρεσίες είχε (ευτυχώς) απορρίψει η ΕΡΤ. Το φτηνό κρέας, όμως κλπ. κλπ.

Ο θεατής στερείται του θεάματος και ο άρτος που ο καναλάρχης περίμενε να εισπράξει, γίνεται οικονομικός εφιάλτης. Η σύμβαση με τη FIFA έχει ρήτρες 4 εκατομμυρίων, η σκέψη να μεταφερθούν τα παιχνίδια στο “Μακεδονία” εγκαταλείπεται επειδή το κανάλι δεν έχει άδεια, μερικά παιχνίδια μεταφέρονται στον ΑΝΤ1 και τρέχουν οι άνθρωποι του marketing να εξασφαλίσουν υπερτιμημένη διαφήμιση ενώ, σε τελευταίο καταφύγιο, ο ιδιοκτήτης αγοράζει live streams από την Αkamai, τον σοβαρό πάροχο CDN και όλοι πια βλέπουν Mundial δωρεάν, όπως έπρεπε από την αρχή.

Η Akamai δεν είναι κανένα φτηνομάγαζο κι έτσι κάθε φορά που ένας θεατής μπαίνει στο stream, ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 πληρώνει αδρά.
Ως προϊον απεσκεψιας, κακης οργανωσης, ακαταλληλου προσωπικου λοιπον, ο ΑΝΤ1- θα φερει το ταμειον σε πολυ βαρυ και σοβαρο μειον. Εκτος απο τα 12.5 εκ. ευρω της FIFA, οι ειδικοι υπολογιζουν οτι αλλα 3 τουλαχιστον θα στοιχισει η περιπετεια αλαζονειας και απληστιας που, περιεργως, αυτοτιμωρηθηκε. Οσο για την πλατφορμα, μην την ειδατε!
Ιστορικο αυτογκολ που θα καταδιωκει τον επιχειρηματια για πολυ καιρο.

Διαβάστε ακόμη: