Επειδή προσφάτως είχα μια συζήτηση σε μια κοινωνική συνάθροιση, σχετικά με τις επιλογές προσώπων του Αντώνη Σαμαρά επί της διακυβερνήσεως του σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την χώρα, που πραγματικά τα πήγε περίφημα δεδομένων των συνθηκών, σας παραθέτω μόνο δύο αναφορές!

Πρώτον, η βασική του επιλογή για το Υπ. Εθνικής Οικονομίας αρχικά και την Τράπεζα της Ελλάδος στη συνέχεια, υπήρξε άριστη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που μέχρι και σήμερα απολαμβάνει τον θώκο του κεντρικού τραπεζίτη, αποδείχθηκε λύση αξιόπιστη, που δεν δίστασε να συγκρουσθεί με πολιτικά και τραπεζικά κατεστημένα, ενώ στο τέλος της ημέρας το τραπεζικό σύστημα αποκαταστάθηκε και σήμερα, με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις Εθνικής και Alpha, αλλά και της Τρ. Πειραιώς που έρχεται, οι τράπεζες είναι και πάλι στο προσκήνιο και στο κάδρο του ενδιαφέροντος των κορυφαίων ξένων επενδυτών!

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας για όσους τυχόν δεν το ξέρουν, έχουν μέχρι και σήμερα μεγάλο δέσιμο και διατηρούν ισχυρή φιλία!

Δεύτερον, δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά επί πρωθυπουργίας του υπήρξε ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, που σήμερα είναι Υπ. Επικρατείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Γ. Γεραπετρίτη που μετακινήθηκε στο Υπ. Εξωτερικών!

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ένας άνθρωπος ικανός, αποτελεσματικός, απόλυτης εμπιστοσύνης, που κυνηγήθηκε όσο κανείς από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος δικαιώθηκε πανηγυρικά από την Δικαιοσύνη, αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκε αδίκως για κάμποσα χρόνια!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα την ώρα τούτη, για την σοβαρότητα (εντός και εκτός Μαξίμου) που αναγνωρίζεται!

Χωρίς φανφάρες, χωρίς να προκαλεί, δικαιωμένος από την ιστορία και την Δικαιοσύνη, παράγει ουσιαστικό έργο λειτουργώντας Σεμνά και Ταπεινά!

Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι αποτελεί το δεξί χέρι και του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον εμπιστεύεται – στην κυριολεξία- απόλυτα!

Διαβάστε ακόμη: