Καμιά αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά την χθεσινή κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, δεν γίνεται στη σημερινή πρώτη σελίδα της ψηφιακής «Αυγής» !

Πρόκειται άραγε για την στάση που θα τηρήσει από τούδε και στο εξής η ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη;

Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί κατά τις επόμενες ώρες αφού τη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει το πρώτο «αδιαμεσολάβητο» ραδιοφωνικό ραντεβού με τους ακροατές του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης θα «βγει στο αέρα» του Κόκκινου 105,5 , όπου πρόκειται να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των ακροατών του σταθμού, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπάρχουσες ενδείξεις -τόσο από την ιστοσελίδα της «Αυγής» όσο και από τα όσα ακούγονται από το «Κόκκινο» από το πρωί- δείχνουν ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ότι τίθεται υπεράνω των εσωκομματικών διεργασιών και ρίχνει πλέον το βάρος της , στην αντιπολίτευση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η είδηση για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου δεν «παίζει» στις σημερινές εκπομπές του «Κόκκινου» και στα δελτία ειδήσεων του σταθμού βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Αντίθετα ανεβαίνουν οι τόνοι προς την κυβέρνηση , για όλα τα θέματα: Πρώτη είδηση είναι οι αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για το δυστύχημα της στρατιωτικής ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και ακολουθούν θέματα αντιπολιτευτικής αιχμής όπως τα ρήγματα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και τα Τέμπη.

Η στροφή προς την αντιπολιτευτική ατζέντα εκδηλώνεται και από το κύριο άρθρο της «Αυγής» στο οποίο επισημαίνεται η « επείγουσα ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να σπάσει τον κύκλο της εσωστρέφειας, να συνομιλήσει με την κοινωνία και να αγωνιστεί για τις ανάγκες της» .

Προστίθεται ακόμα ότι η αναφορά στην εσωκομματική τρικυμία του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την κυβέρνηση που αποδίδεται μάλιστα σε σχέδιο γιατί έτσι « καίρια ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας παραμένουν στο σκοτάδι, μακριά από τα ράθυμα ραντάρ της δημοσιογραφικής καθημερινότητας».

Είναι φανερό ότι η γραμμή άμυνας της ηγετικής ομάδας Κασσελάκη απέναντι στη σκληρή εσωκομματική κριτική που δέχεται είναι ότι όσοι σηκώνουν τους τόνους «δουλεύουν» – έστω άθελά τους – για τον Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: