Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας, έστειλε μηνύματα προς τους δικαστικούς λειτουργούς αναφορικά με τα εν λόγω θέματα.

Ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Η αθλητική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή. Κάποιοι λειτουργοί θα πρέπει να ξαναθυμηθούν τη δουλειά τους».

«Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερες ποινικές διώξεις. Υπάρχουν παράγοντες ομάδων που δυναμιτίζουν το κλίμα με τις εμπρηστικές του δηλώσεις» πρόσθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Φλωρίδης είπε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα», εξηγώντας ότι «το φαινόμενο δεν είναι αμιγώς αθλητικό. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για πολυσχιδή εγκληματική δραστηριότητα»

Σύμφωνα με τον ίδιο «ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Βρετανία, η οποία όμως χρειάστηκε 30 χρόνια για να πατάξει το φαινόμενο της οπαδικής βίας».

«Η μήτρα του προβλήματος είναι το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα υγιές και καθαρό πρωτάθλημα. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

Αφού, τέλος, παρατήρησε ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε οι ΠΑΕ έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους», ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένοι να πατάξουν την οπαδική βία».

Διαβάστε ακόμη: