O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι για δύο μήνες, έως 12 Φεβρουαρίου, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League 1. Και πρόσθεσε ότι η απόφαση αφορά και την Super League 2 για τις ομάδες που προέρχονται από την Super league 1.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας του Ολυμπιακού για το Europa League θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League. Επιπλέον, ανακοινώθηκε σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονη ταυτοπροσωπία. «Αυστηροποιείται το πλαίσιο για την έκτιση των ποινών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ένας νέος άνθρωπος 31 ετών συνεχίζει να δίνει μάχη από μία δολοφονικής επίθεσης οπαδικής βίας».

Μάλιστα, απέδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ γιατί συνελήφθη ο καθομολογία φυσικός αυτουργός του εγκλήματος. «Πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί και αυτοί που τους υποθάλπουν ή τους ανέχονται», σημείωσε.

«Οι ενέργειες μας θα επανεξετάζονται συνεχώς» ανάφερε ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι έλεγχοι στα γήπεδα και συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, σύνδεσμοι σφραγίστηκαν», σημειώνοντας ότι «δώσαμε χώρο και χρόνο για τη συμμόρφωση όλων απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο οι κκ Οικονόμου και Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία Αρείου πάγου για την ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.

Τόνισε ότι δεν θα υπάρξει από την κυβέρνηση «Καμία ανοχή στα φαινόμενα βίας», ενώ διερωτήθηκε «ποιοι χρηματοδοτούν ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν» αυτά τα φαινόμενα.

Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να μπει τέλος στην εγκληματική δράση στρατών». «Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας».

«Η έρευνα να μην περιοριστεί μόνο στον φυσικό αυτουργό», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Δεν θα διστάσουμε στιγμή, θα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά», ενώ υπενθύμισε: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός, όσο δύσκολη και αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας θα συνεχίσουμε όσο ψηλά και αν είναι αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται».

Διαβάστε ακόμη: