«Όχι» στην προσφορά των Αrkhouse Management και Brigade Capital Management για την εξαγορά της έναντι 5,8 δισ. δολαρίων είπε την Κυριακή (21/1) η Macy’s, σημειώνοντας ότι δεν ήταν αρκετά ελκυστική.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές είχαν προσφέρει 5,8 δισ. δολάρια ή 21 δολάρια ανά μετοχή, για την εταιρεία τον περασμένο μήνα και η Arkhouse νωρίτερα χθες απείλησε να μεταφέρει την προσφορά της στους μετόχους, εάν η αλυσίδα πολυκαταστημάτων δεν επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις. Η προσφορά αντιπροσωπεύει περίπου premium 19% στην τιμή κλεισίματος της Macy’s την Παρασκευή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Macy’s αποφάσισε ότι «δεν θα συνάψει απόρρητη συμφωνία ή δεν θα παράσχει καμία πληροφορία για τη δέουσα επιμέλεια (due diligence) στην Arkhouse και την Brigade», ανέφερε η εταιρεία μετά την έκδοση της ανακοίνωσης της Arkhouse. Είπε ότι οι πληροφορίες που παρείχαν οι επενδυτές απέτυχαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά τους να χρηματοδοτήσουν τη συναλλαγή.

Η Arkhouse δήλωσε νωρίτερα ότι οι σύμβουλοι όλων των μερών είχαν προχωρήσει σε αρχικές συνομιλίες στις οποίες  συζητήθηκε και η χρηματοδότηση. Προέτρεψε τη Macy’s να «συμμετάσχει ταχέως σε συζητήσεις καλής πίστη», επισημαίνοντας ότι οι μετοχές της Macy’s είχαν υποχωρήσει από το υψηλό επίπεδο στο οποίο είχαν φθάσει μετά την αποκάλυψη της προσφοράς.

«Έχουμε ιχυρό κίνητρο να ολοκληρώσουμε την εξαγορά της Macy’s και είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης δέσμευσης με τους μετόχους, για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο επενδυτής. «Ενθαρρύνουμε την εταιρεία να μας απαντήσει αυτή την εβδομάδα»

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Macy’s δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ααγορά, καθώς οι προτιμήσεις των αγοραστών έχουν μετατοπιστεί μακριά από τα πολυκαταστήματα, με τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να κερδίζουν έδαφος σε βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, όπως η ένδυση και τα είδη σπιτιού.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα απολύσει περίπου το 3,5% του εργατικού δυναμικού της ενόψει της αποχώρησης του επί σειρά ετών διευθύνοντος συμβούλου Jeff Gennette. Ο Gennette ανέφερε  ότι η Macy’s συνεχίζει «να είναι ανοιχτή σε ευκαιρίες που είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων μας».

Διαβάστε ακόμη: