Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά το πρωί, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 22/1.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν το πρωί της Δευτέρας 22/01 σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.

Καιρός: Πού έφτασε η θερμοκρασία -20°C

Πιο συγκεκριμένα στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Αντίθετα σε περιοχές των Δωδεκανήσων όπως το Καστελόριζο η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με το Νέο Καύκασο.

Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -04 (μείον τέσσερις) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -01 (μείον ένα) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Διαβάστε ακόμη: