Ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας, Φόλκερ Βίσινγκ, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ίλον Μασκ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει επακριβώς τις προσδοκίες του Βερολίνου από την Twitter, ειδικότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, από όταν ο ιδρυτής της Τέσλα εξαγόρασε την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Ο Γερμανός Υπουργός βρέθηκε στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2023, ενώ, είπε στον Μασκ ότι η Γερμανία αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί εθελοντικά με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Ο Βίσινγκ τόνισε, επίσης, ότι αναμένει από τη διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα να συμμορφωθεί στο μέλλον με τη νομοθεσία που διέπει την ψηφιακή τεχνολογία που συμφωνήθηκε μεταξύ των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομοθετών, τον Απρίλιο του 2022. Αυτή η νομοθεσία απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του διαδικτύου από τις παράνομες αναρτήσεις.

«Υπήρξε μία ουσιαστικά ανοιχτή και μακρά συζήτηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι Μασκ προχώρησε σε ανάληψη δεσμεύσεων έναντι στον Βίσινγκ. Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρατηρεί με κριτική ματιά την κατάσταση στο Twitter, προσέθεσε ο εκπρόσωπος, που δε σχολίασε λεπτομερώς τις προσωπικές τοποθετήσεις του Ίλον Μάσκ.

Διαβάστε ακόμη: