search

MAIN STREET

Βουτιά 10% για την Tesla μετά τη δημοσίευση των παραδόσεων οχημάτων

Η εταιρεία ανέφερε 405.278 συνολικές παραδόσεις για το τρίμηνο και 1,31 εκατομμύρια συνολικές παραδόσεις για το έτος.

Tesla.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 10% το πρωί της Τρίτης, μια μέρα αφότου η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε τους αριθμούς παραγωγής και παράδοσης οχημάτων για το τέταρτο τρίμηνο για το 2022.

Οι παραδόσεις είναι η πιο πρόσφατη προσέγγιση των πωλήσεων που γνωστοποίησε η Tesla.

Η εταιρεία ανέφερε 405.278 συνολικές παραδόσεις για το τρίμηνο και 1,31 εκατομμύρια συνολικές παραδόσεις για το έτος. Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσώπευαν ένα ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία υπό την ηγεσία του Elon Musk και αύξηση 40% στις παραδόσεις από έτος σε έτος, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet,η Wall Street ανέμενε η Tesla να αναφέρει περίπου 427.000 παραδόσεις για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι εκτιμήσεις που ενημερώθηκαν τον Δεκέμβριο και συμπεριλήφθηκαν στη έρευνα της FactSet κυμαίνονταν από 409.000 έως 433.000.

Αυτές οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις ήταν σύμφωνες με μια συναίνεση που καταρτίστηκε από την εταιρεία που διανεμήθηκε από τον Αντιπρόεδρο των επενδυτικών σχέσεων της Tesla, Martin Viecha.

Κάποιοι βλέπουν μια ευκαιρία αγοράς

Ορισμένοι αναλυτές της Wall Street πιστεύουν ότι οι παραδόσεις της Tesla δεν περιλαμβάνουν τα “προβλήματα” που αντιμετωπίζει η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά άλλοι βλέπουν μια ευκαιρία αγοράς για την εταιρεία το 2023.

Ο αναλυτής της Baird, Ben Kallo, ο οποίος πρόσφατα όρισε την Tesla κορυφαία επιλογή για το 2023, διατήρησε μια βαθμολογία υπεραπόδοσης και είπε ότι θα παραμείνει αγοραστής της μετοχής πριν από την έκθεση κερδών της εταιρείας στις 25 Ιανουαρίου.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι θεωρούν την έκθεση παράδοσης ως «σταδιακά αρνητική» και θεωρούν την Tesla ως μια εταιρεία που βρίσκεται «σε καλή θέση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Η Goldman επανέλαβε την αξιολόγηση αγοράς της για τη μετοχή σε σημείωμα της Δευτέρας και είπε ότι το να γίνουν τα οχήματα πιο προσιτά σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον θα είναι «βασικός μοχλός ανάπτυξης».

Οι μετοχές της Tesla υπέστησαν ένα ακραίο ξεπούλημα το 2022, με αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk να πει στους εργαζομένους στα τέλη Δεκεμβρίου να μην «ενοχλούνται πολύ από την τρέλα του χρηματιστηρίου».

Διαβάστε ακόμη: