search

MAIN STREET

Tesla: Υποχωρεί 69% εφέτος αλλά ορισμένοι την θεωρούν “καλό χαρτί” για το 2023

Η Tesla έχει πολλά έργα σε εξέλιξη που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου, λένε οι αναλυτές.

Tesla: Υποχωρεί 69% εφέτος αλλά ορισμένοι την θεωρούν "καλό χαρτί" για το 2023

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 69% εφέτος, όμως ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για “καλό χαρτί” το 2023. Την Τρίτη, η Tesla  υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών. Η πτώση της μετοχής φέτος μπορεί να αποδοθεί σε αρκετούς λόγους, όπως ζητήματα παραγωγής στην Κίνα, ανησυχίες για τη ζήτηση, αυξανόμενος ανταγωνισμός και φυσικά η εξαγορά του Twitter από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Έλον Μασκ.

Πολλοί αναλυτές έχουν επισημάνει τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες τους για τη μετοχή, με τον αναλυτή της Wedbush, Dan Ives να γράφει την Τρίτη ότι «η πραγματικότητα είναι πως η Tesla αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά μακροοικονομικά θέματα καθώς και για μεγάλο ανταγωνισμό στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων για το 2023. Αρχίζει να εμφανίζεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα».

Ωστόσο, ο αναλυτής διατήρησε την αξιολόγησή του “Outperform” για την μετοχή της Tesla, όπως και ο αναλυτής της Baird, Ben Kallo, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Tesla έχει αρκετούς θετικούς καταλύτες βραχυπρόθεσμα που καθιστούν τη μετοχή την «Καλύτερη ιδέα» για το επόμενο έτος.

Τα επερχόμενα projects

«Η Tesla έχει πολλά έργα σε εξέλιξη που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου», έγραψε ο Kallo σε ένα ερευνητικό σημείωμα. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στα εργοστάσιά της, την εισαγωγή νέων οχημάτων και την εισαγωγή μιας γεννήτριας ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Tesla βρίσκεται στην καλύτερη θέση στην αγορά αυτοκινήτων, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζουν να καταλαμβάνουν μερίδιο της συνολικής αγοράς. Επιπλέον, οι άλλες ευκαιρίες, όπως η ενέργεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2023», πρόσθεσε ο αναλυτής της Baird. Ωστόσο, ο Kallo αναγνώρισε τα  βραχυπρόθεσμα “αγκάθια” για την Tesla, δηλαδή την «δυνατότητα αποδυνάμωσης της ζήτησης», και μείωσε την τιμή στόχο 12 μηνών για την μετοχή στα 252 δολάρια από 316 δολάρια προηγουμένως. 

Διαβάστε ακόμη: