search

LIFESTYLE

Οι ατάκες του Lemmy των Motorhead που έμειναν στην ιστορία

Ο θρυλικός Lemmy Kilmister «έφυγε» σαν σήμερα το 2015 σε ηλικία 70 ετών.

Οι ατάκες του Lemmy των Motorhead που έμειναν στην ιστορία

Συμπληρώνονται επτά χρόνια χωρίς τον Lemmy Kilmister. Επτά χρόνια χωρίς έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές του heavy metal. Έζησε έντονα, ως γνήσιος ροκ σταρ και «έφυγε» από ζωή γεμάτος.

Ο Ian Fraser Kilmister ήταν Άγγλος μπασίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Motörhead, γνωστός και για τη συμμετοχή του στους Hawkwind στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ο Lemmy χάρη το ιδιαίτερο στυλ του έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής καθώς, χρησιμοποιούσε το μπάσο για να δημιουργήσει έναν διαστρεβλωμένο και δυνατό ήχο με παγκόσμιο ρεκόρ των 130 ντεσιμπέλ σε συναυλία.

Ο Lemmy άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από καλπάζουσα μορφή καρκίνου, τέσσερις μέρες μετά τα 70α του γενέθλια.

Οι Motörhead ανακοίνωσαν τον θάνατο του λίγο αργότερα στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook. Σύμφωνα με το συγκρότημα, ο καρκίνος είχε διαγνωστεί μόλις δύο μέρες πριν τον θάνατό του…

Το περιοδικό Rolling Stone λίγο μετά τον θάνατό του, συγκέντρωσε 15 αποφθέγματα του Lemmy που άφησε παρακαταθήκη στους θαυμαστές του.

  1. «Oι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν, απλά τους μνημονεύουμε σαν να είναι καλύτεροι. Είναι ένα ψέμα! Οι άνθρωποι είναι πάντα καθίκια, απλά είναι νεκρά καθίκια!» (White Line Fever)
  2. «To μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω στη θρησκεία είναι πόσους ανθρώπους έχει σφαγιάσει» (Louder Than War).
  3. «H θρησκεία είναι μια ανοησία έτσι και αλλιώς. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια παρθένα που μένει έγκυος από ένα φάντασμα! Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε αίθουσα δικαστηρίου για διαζύγιο;» (Radio Metal).
  4. «Είναι προφανές ότι η αλήθεια δεν αρέσει στους ανθρώπους αλλά εμένα μου αρέσει. Την λατρεύω γιατί ενοχλεί πολλούς. Εάν τους αποδείξεις ότι λένε ανοησίες ίσως κάποια στιγμή ένας από αυτούς θα πει: ‘Ω, για στάσου μια στιγμή, ήμουν λάθος’. Ζω για αυτές τις στιγμές. Είναι σπάνιες, πίστεψε με» (White Line Fever).
  5. «Καλός φίλος είναι εκείνος ο φίλος που θα σε κρύψει όταν προσπαθείς να γλυτώσεις μετά από φόνο. Πόσους τέτοιους γνωρίζεις;» (The Independent).
  6. «Δεν καταλαβαίνω όσους πιστεύουν ότι εάν αγνοήσεις κάτι θα εξαφανιστεί. Είναι εντελώς το αντίθετο. Αν αδιαφορήσεις για κάτι, αυτό γιγαντώνεται. Η Ευρώπη αδιαφόρησε για τον Χίτλερ για 20 χρόνια με αποτέλεσμα να σφάξει τόσο κόσμο» (White Line Fever).
  7. «Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κουνάς το πέος σου μπροστά σε άλλους όταν το μόνο που θέλουν είναι να κουνούν τα δικά τους» (White Line Fever).
  8. «Ό,τι είναι ευχάριστο σε αυτή τη ζωή, είναι επικίνδυνο» (The Independent).
  9. «Eαν θες να είσαι ένας απίθανος αστέρας του ροκ, τράβα γίνε. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους συνηθισμένους επάνω στη σκηνή, θέλουν να βλέπουν ένα πλάσμα από άλλο πλανήτη» (Rock and Roll Hall of Fame).
  10. «O κόσμος έχει ξεχάσει ότι το σεξ είναι διασκέδαση. Είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό μπορείς να κάνεις χωρίς να γελάς. Ο κόσμος έχει λησμονήσει αυτή την αλήθεια και μιλάω σοβαρά. AIDS, μπορείς να κολλήσεις βλεννόρροια από στοματικό σεξ. Ε και; Αυτό είναι το ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Αν είναι να κάνεις σεξ κάντο και απόλαυσε το» (Rolling Stone).
  11. «Κάποτε ένα περιοδικό στην Αγγλία ισχυρίστηκε ότι έκανα σεξ με 2.000 γυναίκες αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν μόλις 1.000» (Spin).
  12. «Οι άνθρωποι ξεσκίζουν ο ένας τον άλλον από πάντα. Τίποτα δε σκοτώνει μια σχέση όσο η δέσμευση» (Spin).
  13. «Δεν μετανιώνω. Οι μετάνοιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι πάντα αργά όταν μετανιώνεις» (Classic Rock).
  14. «Τα νέα παιδιά είναι δειλά» (συνέντευξη στον David L. Wilson).
  15. «O θάνατος είναι κάτι αναπόφευκτο, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι κάτι που συνειδητοποιείς όσο μεγαλώνεις. Δεν με απασχολεί. Είμαι έτοιμος για αυτόν. Όταν πεθάνω θέλω να πεθάνω κάνοντας αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Αν πεθάνω αύριο δεν θα παραπονεθώ. Πέρασα καλά» (Classic Rock).

Διαβάστε ακόμη: