search

LIFESTYLE

Salt Bae: Ο φτωχός Νουσρέτ που έγινε σταρ εστιάτορας

O Salt Bae ένας σίγουρα πανέξυπνος επιχειρηματίας και ένας κάπως υπερτιμημένος σεφ κατάφερε να προκαλέσει και πάλι σάλο παγκοσμίως με τον τρόπο που κατάφερε να τρυπώσει… στο γήπεδο μετά το σφύριγμα της λήξης…

Salt Bae

O Salt Bae ένας σίγουρα πανέξυπνος επιχειρηματίας και ένας κάπως υπερτιμημένος σεφ κατάφερε να προκαλέσει και πάλι σάλο παγκοσμίως με τον τρόπο που κατάφερε να τρυπώσει… στο γήπεδο μετά το σφύριγμα της λήξης του Μουντιάλ.

Κυνήγησε τον Μέσι και πολλούς άλλους σταρ της Αργεντινής και με τον τρόπο του κατάφερε αυτό που δύσκολα θα κατάφερνε ο οποιοσδήποτε άλλος, να τους αρπάξει από το χέρι το τρόπαιο του Μουντιάλ και να φωτογραφηθεί μαζί του.

H FIFA κατόπιν εορτής πήρε τα μέτρα της αλλά ο σάλος και η κριτική στον πρόεδρό της Τζιάνι Ινφαντίνο συνεχίζεται καθώς θεωρείται ότι ο τελευταίος, με τη φιλία του με τον Salt Bae έδωσε αέρα αν στον σεφ-χασάπη να μπουκάρει στο γήπεδο.

Ενα περίπου μήνα πριν ο Salt Bae είχε προσπαθήσει να… εισχωρήσει και στην Formula 1 αν και εκεί τα βρήκε σκούρα. Μόλις έγινε γνωστό ότι οι 20 οδηγοί δειπνούσαν όλοι μαζί σε εστιατόριο του Αμπου Ντάμπι, λίγο πριν το τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς, ο σεφ πόσταρε στο Instagram μια φωτό με μια απόδειξη από το εστιατόριό του άνω των 100.000 ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόλις είχε ταϊσει τους 20 πιο διάσημους οδηγούς στον κόσμο. Η απόδειξη έγινε viral το ψέμα ωστόσο δεν άντεξε καθώς κάποιος από τους οδηγούς της F1 βγήκε και τον διέψευσε λέγοντας ότι είχαν πάει σε ένα εστιατόριο με αστέρια Michelin θυμίζοντας ότι όλοι τους ήταν σε διατροφή και ότι δεν έφαγαν κάτι εξτρίμ και ιδιαίτερο. Και σε καμία περίπτωση δεν πλήρωσαν ένα τέτοιο ποσό.

Ο Salt Bae με έναν τρόπο που στο τέλος δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις καταφέρνει να γίνεται viral και να παίζει παντού και παγκοσμίως, κερδίζοντας δημοσιότητα και φυσικά πελάτες.

Το σπίτι του Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη

Ξεκινώντας με το αλάτισμα του κρέατος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, πάντως, να χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία, της οποίας κορωνίδα αποτελεί το διαμέρισμα-παλάτι των 36 εκατ. λιρών στην Κωνσταντινούπολη.

Το Macka Palace στην περιοχή Sisli της Κωνσταντινούπολης διαθέτει πισίνα στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο και σπα. Βρίσκεται στο Park Hyatt της Κωνσταντινούπολης και φημολογείται ότι αγόρασε το διαμέρισμα το 2019. Προηγουμένως ανήκε στον θεατρικό συγγραφέα Abdülhak Hâmid Tarhan, γνωστό στην Τουρκία ως Μεγάλο Ποιητή.

Για την αγορά του αυτή ο Salt Bae δήλωνε ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο στην τουρκική πόλη κοντά στη μητέρα του και ότι με αυτο το σπίτι εκπλήρωνε ένα όνειρό του.

Το συγκρότημα διαθέτει εκτός από το ξενοδοχείο με τα 90 πολυτελή δωμάτια και lux διαμερίσματα, προσφέροντας στους ενοίκους του «απροσδόκητες απολαύσεις» και «τις καλύτερες εγκαταστάσεις τροφίμων και ποτών».

Η Sun υποστηρίζει ότι ο Salt Bae προχώρησε στην αναδιαμόρφωση του εστιατορίου του μεγάλου ξενοδοχείου σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. «Είχα ένα όνειρο το οποίο ήταν να έχω το δικό μου εστιατόριο στο δικό μου ξενοδοχείο δόξα τω Θεώ ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου γίνεται πραγματικότητα. Τα λέμε στο Nusret Maçka Palace», είχε γράψει ο Salt Bae σε ένα από τα συνήθη ποστ του στο Instagram τα οποία ξεχειλίζουν υπερβολές.

Εκτός Τουρκίας ο Salt Bae θεωρείται ότι είναι ιδιοκτήτης ακινήτων στις ΗΠΑ, όπου συχνά απεικονίζεται δίπλα σε μια ιδιωτική πισίνα στο Μπέβερλι Χιλς, καθώς και να ιππεύει άλογα σε κάτι που μοιάζει με ράντσο.

Και φέρεται να έχει μια αξιοζήλευτη συλλογή supercar, που περιλαμβάνει τρεις Rolls-Royce και μια Lamborghini Hurracan.

Ο φτωχός Νουσρέτ που έγινε σταρ εστιάτορας

Η ιστορία του Νουσρέτ ξεκινά από ένα φτωχό προάστιο ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία.

Ήταν ένα από τα πέντε παιδιά μιας φτωχής οικογένειας, τόσο φτωχής που αναγκάστηκε να παρατήσει το σχολείο στα 12 του.

Μιλώντας στους Times το 2019, ο Νουσρέτ είπε ότι συχνά πήγαινε στο σχολείο φορώντας παπούτσια και ρούχα που δεν του έκαναν, καθώς οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για οτιδήποτε άλλο.

Ισχυρίζεται ότι η οικογένειά του τον σταμάτησε από το σχολείο για να μπορέσει να δουλέψει και να εισφέρει οικονομικά και στα 13 του τον πήραν μαθητευόμενο κρεοπώλη.

Ο ίδιος θυμήθηκε: «Ξυπνούσα στις έξι το πρωί, έκανα δύο ώρες διαδρομή με τρένο και 30 λεπτά μετά με λεωφορείο. Στη συνέχεια, όλη την ημέρα, στεκόμουν όρθιος και εργαζόμουν. Χωρίς ρεπό και χωρίς διακοπές».

Σε ηλικία 27 ετών, άνοιξε το πρώτο του steakhouse Nusr-Et το 2010 με μόλις οκτώ τραπέζια και δέκα υπαλλήλους.

Ο Τούρκος μεγιστάνας Ferit Sahenk εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που προσφέρθηκε να επενδύσει και βοήθησε το Nusr-Et να ανοίξει παραρτήματα στην Άγκυρα και το Ντουμπάι.

Όμως η καριέρα του απογειώθηκε πραγματικά μετά το viral βίντεο με το διάσημο πλέον αλάτισμά του του τον Ιανουάριο του 2017.

Ένα βίντεο 36 δευτερολέπτων στο Instagram με την ονομασία Ottoman Steak έδειχνε τον Νουσρέτ να κόβει θεατρικά μια μπριζόλα σε ένα τραπέζι.

Στη συνέχεια, κρατώντας το χέρι του σε στάση «κόμπρα», αφήνει το αλάτι να κυλήσει στον πήχη του για να καρυκεύσει το κρέας.

Ο Bruno Mars ανέβασε στο Twitter το βίντεο, το οποίο έγινε αμέσως viral και χάρισε στον Νουσρέτ τον τίτλο του «πιο σέξι κρεοπώλη στο Instagram».

Το τέχνασμα του χάρισε επίσης το παρατσούκλι Salt Bae – και οδήγησε σε εκατομμύρια περισσότερους οπαδούς στο Instagram. Η δίψα για νέους followers, ωστόσο, φαίνεται ότι οδηγεί τον Νουσρέτ σε διαρκή λάθη και υπερβολές.

Διαβάστε ακόμη: