search

AREA 51

Προκλητικό το χαράτσι από τις τράπεζες για τις ακυρώσεις εμβασμάτων – Στο 30% η χρέωση ακόμη και για διατραπεζική μεταφορά 50 ευρώ – Η …ξεχωριστή περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας

Υπάρχουν προμήθειες τραπεζών που κατακρατούνται από τους λογαριασμούς των συναλλασσόμενων, ακόμη και αν η εντολή δεν μπορεί να εκτελεστεί για λόγους που έχουν σχέση, με τα …συστήματα των τραπεζών.

Προκλητικό το χαράτσι από τις τράπεζες για τις ακυρώσεις εμβασμάτων – Στο 30% η χρέωση ακόμη και για διατραπεζική μεταφορά 50 ευρώ – Η …ξεχωριστή περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας

To κακό με τις προμήθειες – φωτιά που χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες , έχει παραγίνει.

Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο , να αναγκάζουν τους πελάτες τους να καταβάλλουν και προμήθειες για υπηρεσίες που ουδέποτε προσέφεραν !

Ναι , καλά διαβάζετε : Υπάρχουν και προμήθειες των τραπεζών που κατακρατούνται από τους λογαριασμούς των συναλλασσόμενων, ακόμη και αν η εντολή που δώσει ο πελάτης της τράπεζας δεν μπορεί να εκτελεστεί για λόγους που έχουν σχέση , με τα …συστήματα των τραπεζών .

Όχι δεν πρόκειται για διεθνή διατραπεζική συναλλαγή , αλλά για πράξη που διενεργείται εντός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος: Την μεταφορά ενός ποσού μεταξύ δύο ελληνικών τραπεζών.

Αν μεταβιβάσετε ένα οποιαδήποτε ποσό , σε άλλον ελληνικό λογαριασμό μεταξύ δύο διαφορετικών τραπεζών και έχετε την ατυχία να διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος και ζητήσετε την ανάκλησή της μεταβίβασης τότε θα κληθείτε από την τράπεζα σας να πληρώσετε κόστος – πέναλτι ανάκλησης 15 ευρώ , έστω και αν η μεταφορά αφορά ποσό 50 ευρώ . Δηλαδή «καπέλο» 30% !

Και να ήταν μόνο αυτό: Σύμφωνα με τους όρους μεταφοράς εμβασμάτων της τράπεζας ( έχουμε τα πλήρη στοιχεία ) που δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα ο πελάτης που επιχειρεί ανάκληση του εμβάσματος, δεν είναι σίγουρος ότι αυτή θα γίνει .

Υπάρχουν βλέπετε τα …ψιλά γράμματα , που είναι ελάχιστα διαφωτιστικά: Εκείνο για το οποίο πρέπει να είναι βέβαιος αφού αναφέρεται ρητά είναι πως θα χάσει τα 15 ευρώ της προμήθειας , γίνει – δεν γίνει η ανάκληση.

Να υποθέσουμε ότι το κόστος είναι υψηλό γιατί μεσολαβεί ανθρώπινος παράγων, χρειάζεται δηλαδή η παρέμβαση κάποιου υπαλλήλου;

Το ρεπορτάζ , λέει πως δεν συμβαίνει αυτό: Για δύο ανακλήσεις εμβασμάτων που έγιναν την ίδια μέρα και με απόσταση λεπτών από την καταχώρηση στο e-banking των σχετικών εντολών , παρατηρήσαμε διαφορετικές συμπεριφορές μεταξύ δύο τραπεζών: Aπό μεν την Alpha Bank την επομένη της καταχώρησης της εντολής υπήρξε τηλεφώνημα προς τον πελάτη αν πράγματι ισχύει η ανάκληση , ενώ από την Εθνική Τράπεζα , η ανάκληση δεν έγινε αλλά εισπράχθηκε η σχετική προμήθεια.

Διαβάστε ακόμη: