search

LIFESTYLE

Ανασκόπηση 2022: Τα 10 μοντέλα με τις μεγαλύτερες αμοιβές σύμφωνα με το forbes

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, το μόντελινγκ είναι ένα σύγχρονο Ελντοράντο. Στη λίστα που ακολουθεί φιγουράρουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου, με τις αμοιβές τους, ύψους πολλών εκατομμυρίων, να…

Adriana Lima

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, το μόντελινγκ είναι ένα σύγχρονο Ελντοράντο. Στη λίστα που ακολουθεί φιγουράρουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου, με τις αμοιβές τους, ύψους πολλών εκατομμυρίων, να προκαλούν ίλιγγο. Είναι όλες καταξιωμένες και πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, όλες τους υπήρξαν Αγγελάκια της Victoria’s Secret. Τις βλέπουμε στα fashion shows αλλά και στα γκλαμουράτα events, βλέπε MET Gala.

Το 2022 τούς πήγε πολύ καλά οικονομικά, αφού είτε εισέπραξαν πολλά εκατομμύρια από πασαρέλες και διαφημίσεις είτε αυγάτεψε η ήδη μεγάλη περιουσία τους (το χρήμα φέρνει χρήμα, ως γνωστόν). Ας δούμε ποιες παντελώνιασαν τα μεγαλύτερα ποσά και ποια είναι η ιστορία τους.

Doutzen Kroes


Ολλανδέζα γεννημένη το 1985. Μικρή ήταν αγοροκόριτσο, μετά ανακάλυψε την κλίση της στο μόντελινγκ. Από την Ολλανδία μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να γίνει Αγγελάκι της Victoria’s Secret (από το 2008 έως το 2014). Καλύτερη χρονιά της ως προς τη δημοσιότητα το 2013, όταν έκανε τέσσερα Vogue εξώφυλλα σε όλον τον κόσμο για το τεύχος-Βίβλος του Σεπτεμβρίου. Μοντέλο της Χρονιάς το 2005, στη λίστα των 15 μοντέλων του Forbes από το 2007, κορίτσι της Pirelli το 2008, πρέσβειρα της L’Oréal Paris, ολίγον ηθοποιός και πολύ ψεκασμένη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανέβασε στο instagram την άποψη ότι τα εμβόλια κατά της covid-19 τα έφτιαξαν «σατανιστές» με στόχο να σκοτώσουν κόσμο και κοσμάκη.

Liu Wen


«Το πρώτο σούπερ μοντέλο της Κίνας» ήταν ο τίτλος που της έδωσαν οι New York Times το 2012. Η πρώτη Κινέζα που έγινε Άγγελος της Victoria’s Secret, η πρώτη Κινέζα ambassador της Estée Lauder στην Ασία, η πρώτη Κινέζα που μπήκε στη λίστα του Forbes, η δεύτερη Κινέζα που φωτογραφήθηκε για εξώφυλλο της Vogue. Έγινε μοντέλο κατά παρότρυνση της μαμάς της για να μάθει να στέκεται σωστά -όσο ψήλωνε έσκυβε και καμπούριαζε για να φαίνεται ισοϋψής με τις συμμαθήτριές της. Έκανε το ντεμπούτο της σε διεθνείς πασαρέλες το 2008, περπατώντας για τους οίκους Burberry και Trussardi στο Μιλάνο. Ακολούθησαν οι Chanel, Jean Paul Gaultier και Hermès στο Παρίσι. Το 2009 εμφανίστηκε σε 74 σόου στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι σημειώνοντας ρεκόρ. Έχει συνδεθεί με πολλά μεγάλα παγκόσμια brands, από τους Calvin Klein, Hugo Boss, Roberto Cavalli και Dolce & Gabbana μέχρι τους Gap, H&M, Prada.

Joan Smalls

Από τη γέννησή της στο Πουέρτο Ρίκο του 1988 μέχρι την είσοδό της στη λίστα του Forbes το 2013 ως ένα από τα Πιο Καλοπληρωμένα Μοντέλα του Κόσμου, ο χρόνος πέρασε σαν νεράκι για την Joan Smalls. Κάνει μόντελινγκ από την εφηβεία τους, όταν και έβγαλε τα σιδεράκια από τα δόντια της. Έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει με όλους, και όταν λέμε με όλους, το εννοούμε. Συνεργάζεται με όλα τα βαριά χαρτιά της μόδας, φωτογραφίζεται από τους μεγαλύτερους φωτογράφους (από Μάριο Τεστίνο μέχρι Τέρι Ρίτσαρντσον), βγαίνει και στην τηλεόραση.

Bella Hadid

Στα 26 της, είναι το it girl της εποχής, γεγονός που εξαργυρώνεται πλουσιοπάροχα. Λίγο πολύ, η ζωή της είναι γνωστή. Από τα 16 της στις πασαρέλες. Το 2016 στέφθηκε «Μοντέλο της Χρονιάς» (κάτι που συνέβη και το 2022 κατά τη διάρκεια των Fashion Awards), το 2017 έσπασε το ρεκόρ της Doutzen Kroes στον αριθμό εξωφύλλων για τη Vogue. Τη θέλουν όλοι οι μεγάλοι για τις συλλογές τους και τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, συνήθως είναι αυτή που ανοίγει ή κλείνει τα σόου. Κάτι λέει αυτό.

Gigi Hadid

Αδελφή της Bella, ένα τσικ πιο πλούσια από την αδελφή της: κέρδισε 20 εκατομμύρια δολάρια έναντι 19 της Bella. Ξεκίνησε μόντελινγκ από δύο χρονών ποζάροντας για τη σειρά Baby Guess. Έχει κάνει 35 εξώφυλλα για τη Vogue, κάνει τηλεόραση, έχει λανσάρει σειρές μπικίνι, ρούχων, πλεκτών.

Cara Delevingne

Σταθερή αξία. Στις πασαρέλες από τα 10 της χρόνια, μοντέλο της Χρονιάς στα British Fashion Awards το 2012 και το 2014. Παίζει στο σινεμά, παίζει σε βιντεοκλίπ, τραγουδάει, παίζει ντραμς, μάχεται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έχει σχεδιάσει δύο συλλογές ρούχων, μία για τη DKNY και μία για τη Mulberry. Τον Δεκέμβριο του 2022 εμφανίστηκε στη σειρά Planet Sex για το BBC 3, με θέμα την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η ίδια δηλώνει πανσεξουαλική.

Adriana Lima

Το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βραζιλίας μαζί με την μπάλα και τις σαγιονάρες Havayanas. Μικρή ήθελε να γίνει καλόγρια, στα 15 της ήταν ήδη Νο2 Supermodel του Κόσμου. Το 2008 πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Victoria’s Secret που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl. Την είδαν 103,7 εκατομμύρια τηλεθεατές! Έχει συμβόλαια υψηλά, στις πασαρέλες κουβαλάει πάντα μαζί της μία Βίβλο, έχει τρία παιδιά.

Rosie Huntington

Ξεκίνησε διαφημίζοντας τα τζιν της Levi’s, το 2008 την έμαθαν όλοι μέσα από τη διαφήμιση της Burberry. Φωτογραφήθηκε γυμνή από τον Τέρι Ρίτσαρντσον για το ημερολόγιο της Pirelli, ο σπουδαίος φωτογράφος Rankin της αφιέρωσε ολόκληρο βιβλίο. Έχει τη δική της σειρά προϊόντων ομορφιάς με το όνομα Rose Inc. Κάνει πασαρέλα, κάνει καμπάνιες, παίζει στο σινεμά. Για την τελευταία της δραστηριότητα, δέχεται κατά κόρον αρνητικές κριτικές, αλλά δεν το βάζει κάτω. Άλλωστε, έχει τον καλύτερο δάσκαλο: σύντροφος και πατέρας των παιδιών της είναι ο Τζέισον Στέιθαμ.

Chrissy Teigen

Μοντέλο και άνθρωπος της τηλεόρασης, κριτής σε διάφορα τηλεοπτικά ριάλιτι και διαγωνισμούς με ειδίκευση το μόντελινγκ και τη μαγειρική. Κορίτσι του Sports Illustrated, σύζυγος του μουσικού Τζον Λέτζεντ (δική του η σουξεδάρα All of Me), ακτιβίστρια, φεμινίστρια. Επικρίνει σφόδρα τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι φαν του Τζο Μπάιντεν. Ούσα δεύτερη στη λίστα των πλουσιότερων μοντέλων, αποδεικνύει στην ουσία ότι τα πολλά λεφτά τα κάνεις από την τηλεόραση.

Kendall Jenner


Η πλουσιότερη μοντέλα, με αμοιβές εν έτει 2022 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Καλοφάγωτα. Της γνωστής οικογενείας Καρντάσιαν-Τζένερ, μπήκε στο μόντελινγκ στα 14. Έγινε πασίγνωστη από το ριάλιτι Keep up With the Kardashians, όμως ξέφυγε από την παγίδα της τηλεόρασης και ανέβηκε στις πασαρέλες. Εμφανίζεται σε καμπάνιες, σε εβδομάδες μόδας, σε πλείστα εξώφυλλα περιοδικών. Το 2017 ανακηρύχθηκε το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο από το Forbes, εκτοπίζοντας τη Ζιζέλ, που ήταν Νο1 από το 2002. Έχει το δικό της κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό του Λονδίνου, συνεργάζεται επαγγελματικά με την αδελφή της Κάιλι σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτ, είναι η πρώτη και η απόλυτη influencer. Για συντρόφους διαλέγει συνήθως παίκτες του ΝΒΑ.

Διαβάστε ακόμη: