Ο κόσμος της μόδας αποφάσισε να τιμήσει τον Καρλ Λάγκερφελντ με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο.

Το Metropolitan Museum of Art ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι το θέμα του Costume Institute Benefit 2023, γνωστού και ως Met Gala, θα είναι «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Η ανακοίνωση έγινε στο φωτογραφικό στούντιο του Καρλ Λάγκερφελντ στο Παρίσι, το οποίο, όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Ντέρεκ Μπλάσμπεργκ, παρέμεινε «ανέγγιχτο» μετά τον θάνατο του διάσημου σχεδιαστή και δημιουργικού διευθυντή του οίκου Chanel το 2019.

Η επερχόμενη έκθεση θα περιλαμβάνει 150 σχέδια του Λάγκερφελντ από Chanel, Balmain, Patou, Fendi, Chloe και τη δική του προσωπική σειρά. Τα κομμάτια θα συνοδεύονται από τα σκίτσα του Λάγκερφελντ.

Το ετήσιο γκαλά πραγματοποιείται πρώτη Δευτέρα του Μαΐου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 5 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι 16 Ιουλίου 2023.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών. Η χαρακτηριστική του λευκή αλογοουρά, το μαύρο κοστούμι, τα γάντια και τα σκούρα γυαλιά ηλίου τον ανέδειξαν σε θρυλική φιγούρα της ποπ κουλτούρας, ειδικά στον κόσμο της μόδας.

Εκτός από το να σχεδιάζει την επώνυμη σειρά του, να είναι φωτογράφος και καλλιτέχνης, ο βετεράνος της μόδας εργάστηκε προηγουμένως για διάφορους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας, μεταξύ άλλων Balmain και Chloé. Έγινε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Fendi το 1965 και το 1983 ανέλαβε τα ηνία του οίκου Chanel.

Διαβάστε ακόμη: