Σήμερα (11/08), εκδόθηκε προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» σε τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35°C, σε νέο «κύμα» καύσωνα, που ενδέχεται να δημιουργήσει πίεση στα υδάτινα αποθέματα και τις υπηρεσίες μεταφορών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, τη δεύτερη σοβαρότερη μετά την κόκκινη στο σύστημα, ανακοινώνοντας πως θα διαρκέσει έως την Κυριακή (14/08) και επέστησε την προσοχή, επισημαίνοντας ότι άτομα ευάλωτα στην ακραία ζέστη, ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Ο υδράργυρος εκτιμάται να φθάσει στους 35°C αύριο και τους 36°C σε ορισμένα μέρη, μεθαύριο (13/07).

Το μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας, καθώς και τα ανατολικότερα τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας, προβλέπεται ότι θα είναι σήμερα «ηλιόλουστα και ζεστά ή πολύ θερμά», σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε μετά τον ξηρότερο μήνα (Ιούλιο) που γνώρισε το Νησί από το 1935, καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τους 40°C, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο Βρετανός Υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστις, κάλεσε χθες (10/08) τις εταιρείες υδάτων να λάβουν μέτρα με σκοπό να προστατεύσουν τις προμήθειες ύδατος και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παρατεταμένης ξηρασίας.

Μερικές εταιρείες έχουν ήδη επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του νερού, ενώ, τα σούπερ μάρκετ έχουν περιορίσει τις πωλήσεις των ψησταριών μίας χρήσης, για τις οποίες οι πυροσβέστες προειδοποιούν πως μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο ξερό γρασίδι.