Αντιμέτωπη με την πιο καυτή μέρα στην ιστορία της βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία καθώς ο υδράργυρος έχει εκτιναχθεί πάνω από τους 40 βαθμούς και συγκεκριμένα στους 40,2 στο Χίθροου.

Την ίδια ώρα το χάος στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων εντείνεται, τα σχολεία έκλεισαν και πάλι ενώ εκατομμύρια άνθρωποι για να αποφύγουν την υπερβολική ζέστη εργάστηκαν από το σπίτι τους.

Νωρίτερα στο Charlowood του Surrey το θερμόμετρο έδειξε 39,1 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι προηγούμενες θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι προηγούμενες θερμοκρασίες ρεκόρ ήταν 38,7 C στο Κέιμπριτζ τον Ιούλιο του 2019, 38,5 C και 38,1 C στο Κεντ τον Αύγουστο του 2003. Μάλιστα είναι τέτοια η ζέστη που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο ζεστό από την Τζαμάικα, τις Μαλδίβες και τα Μπαρμπάντος.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το μετεωρολογικό γραφείο η χθεσινή νύχτα ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί στη Μεγάλη Βρετανία. Και αυτό διότι το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν έπεσε κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Δευτέρας ήταν 25,9 C (78,6 F) στο Emley Moor στο δυτικό Yorkshire και 25,8 C στο Kenley του Croydon, στο νότιο Λονδίνο. Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε πριν από 32 χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 1990 όταν η θερμοκρασία είχε δείξει 23,9 C.

Επιπλέον ο πρωτόγνωρος καύσωνας που πλήττει τη Γηραιά Αλβιόνα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης η άσφαλτος του αυτοκινητοδρόμου A14 στο Bottisham του Cambridgeshire φάνηκε να έχει λιώσει ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και χθες Δευτέρα στο Λούτον. Ο καύσωνας δεν άφησε ανεπηράστα και τα δρομολόγια των τρένων.

Οι ιθύνοντες του δικτύου σιδηροδρόμων απηύθυναν έκκληση προς το επιβατικό κοινό να μην ταξιδεύουν όσοι πρόκειται να κινηθούν στα βόρεια του Λονδίνου προσθέτοντας πως θα υπάρχουν δρομολόγια μέσα ή έξω από το London King’s Cross καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων υπάρχουν προβλήματα για όσους μετακινούνται στο Λονδίνο καθώς δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στην 24ωρη σιδηροδρομική γραμμή Thameslink καθώς και στην γραμμή Great Northern. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη το σιδηροδρομικό δίκτυο χρησιμοποιήθηκε μόλις από το 1/5 του επιβατικού κοινού.