search

MAIN STREET

Fed: Σήμα για φρένο στις «τζάμπο» αυξήσεις επιτοκίων θα δώσει ο Πάουελ

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τον επόμενο μήνα με τα επιτόκια να κορυφώνονται γύρω στο 5% το επόμενο έτος

Fed: Σήμα για φρένο στις «τζάμπο» αυξήσεις επιτοκίων θα δώσει ο Πάουελ

Μετά από ένα πολύμηνο κρεσέντο «τζάμπο» αυξήσεων των βασικών επιτοκίων, η Fed μοιάζει έτοιμη να πατήσει φρένο, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Η εν λόγω φημολογία «παίζει» έντονα το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg o πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, θα την επιβεβαιώσει λίαν συντόμως.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής της Fed θα ανακοινώσει σε ομιλία του εντός της εβδομάδας, ότι η Τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση θα είναι κατά 50 μονάδες βάσης, μετά τις τέσσερις διαδοχικές ανόδους των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο Πάουελ, πάντως, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εξακολουθεί αν είναι πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2%, αναμένεται να επισημάνει στην ομιλία του και το εξής: η Fed θα συνεχίσει, εφόσον απαιτηθεί, την επιθετική νομισματική πολιτική και το 2023.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τον επόμενο μήνα με τα επιτόκια να κορυφώνονται γύρω στο 5% το επόμενο έτος από το τρέχον εύρος του 3,75% έως 4%, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη: