Στην αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Mytilineos, στα 48,4 ευρώ από 45,2 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, η οποία κατατάσσει τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της, με σύσταση buy.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι το deal με τη ΔΕΗ προσφέρει προστιθέμενη αξία στη Mytilineos, καθώς εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις στα υπό εξέταση projects (>30%), παρέχει βελτιωμένη ορατότητα στην ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών της M Renewables μέχρι το 2027 και, το πιο σημαντικό, δυνητικά ανοίγει το δρόμο για περισσότερες παρόμοιες συμφωνίες, λαμβάνοντας υπόψη το χαρτοφυλάκιο 11,8 GW της Mytilineos, το οποίο θα μπορούσε να επεκτείνει την ορατότητα των ταμειακών ροών έως το 2030.

Εκτιμήσεις

Αντικατοπτρίζοντας τον αντίκτυπο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ και τη μεταβαλλόμενη δυναμική σε όλους τους τομείς, η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της Mytilineos στο +4-6% την περίοδο 2024-2026, προβλέποντας αύξηση 13% το 2024 και 9% το 2025.

Μετά την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για EBITDA 1 δισ. ευρώ το 2023 (+23% σε ετήσια βάση), η Eurobank Equities εξακολουθεί να βλέπει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, υπολογίζοντας πλέον το EBITDA του 2024 στα 1,14 δισ. ευρώ και αύξηση του EBITDA CAGR (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης) κατά 10% σε «βάθος» τριετίας, χάρη στην ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην σταθερή ανάπτυξη της μεταλλουργίας.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η συμφωνία με τη ΔΕΗ που δημιουργεί αξία, αποτελεί τον πρώτο σημαντικό καταλύτη που θα οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα (λαμβάνοντας υπόψη την πτώση κατά σχεδόν 3% φέτος), για να ακολουθήσουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου στις 25 Απριλίου (η Eurobank Equities αναμένει αύξηση κατά 9% στο EBITDA, στα 246 εκατ. ευρώ) και η ετήσια γενική συνέλευση στις 4 Ιουνίου, όπου η διοίκηση θα δώσει guidance που πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα ακόμη έτος ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμη: