Η Mytilineos επέλεξε δύο τράπεζες της Wall Street για να την συμβουλεύσει σχετικά με την πιθανότητα να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως μεταδίδει το βρετανικό μέσο Sky News.

Αναλυτικότερα, ο ελληνικός όμιλος ενέργειας και μετάλλων επέλεξε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για να τον προετοιμάσει για μια εισαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα μπορούσε να τον ωθήσει στον δείκτη blue-chip μετοχών του Λονδίνου.

Το Sky News έμαθε ότι η Mytilineos, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley για μία πιθανή εισαγωγή της στο London Stock Exchange (LSE) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του έτους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βρετανικό μέσο, η εταιρεία, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας διαπραγμάτευσής της στο Λονδίνο, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε ένταξη στο δείκτη FTSE 100.

Ωστόσο παράλληλα σκοπεύει να διατηρήσει την διαπραγμάτευσή της στην Ελλάδα ακόμη και μετά την ένταξή της στο Λονδίνο.

Η Mytilineos είναι παρούσα στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από δέκα χρόνια κατασκευάζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.

Εάν η εταιρεία προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα προσφέρει μια ώθηση στο LSE σε μια στιγμή που τίθενται ερωτήματα αναζήτησης σχετικά με το μέλλον του ως προορισμός για διεθνείς εταιρείες υψηλής ανάπτυξης.

Η Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει σε αίτημα του Sky News.

Διαβάστε ακόμη: