Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

«Ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης, μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Απεργία 17 Απριλίου: Δεμένα πλοία – Απεργούν γιατροί και εκπαιδευτικοί

Στην απεργία θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με τα πλοία να παραμένουν δεμένα σε όλη τη χώρα την ημέρα της απεργίας.

Την ημέρα εκείνη θα λάβουν χώρα και συλλαλητήρια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην πανελλαδική απεργία θα λάβουν μέρος και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς), αλλά και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Απεργία 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ.

Απεργία 17 Απριλίου: Θα συμμετέχουν και οι λογιστές

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και έτσι με τη σειρά της απεργεί στις 17 Απριλίου.

Στις 21 Μαΐου θα απεργήσει η ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2024.

Διαβάστε ακόμη: