Σε ισχυρή αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν προχώρησε η Eurobank Equities. Ειδικότερα, από 25,3 ευρώ που την τοποθετούσε, πλέον την «ανεβάζει» στα 31 ευρώ, σε μία αύξηση της τάξης του 22,5% συγκριτικά με την προηγούμενη αξιολόγηση.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «buy» (αγορά). Αφαιρεί, όμως, τη μετοχή από τις κορυφαίες επιλογές (top picks) της μετά το ράλι 31% τους τελευταίους 4 μήνες.

Επιβεβαιώνοντας την αύξηση της κερδοφορίας το 2023 και λαμβάνοντας υπόψη το δυναμικό περιβάλλον ζήτησης και την ισχυρή τιμολόγηση, η Eurobank Equities αναμένει αύξηση του EBITDA κατά 5% έως το 2026, τοποθετώντας την Titan μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ομοειδών εταιρειών στον κλάδο της.

Επαναπροσδιορίζοντας το προφίλ των ελεύθερων ταμειακών ροών της Τιτάν, η χρηματιστηριακή υποστηρίζει πως το νέο επίπεδο κερδοφορίας έχει επαναφέρει το free cash flow (FCF) της Titan σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι ο καθαρός δανεισμός θα μειωθεί στα 430 εκατ. ευρώ έως το 2026, που μεταφράζεται σε μόλις 0,7x στον δείκτη καθαρό χρέος προς λειτουργική κερδοφορία (Net Debt/EBITDA). Αυτό δίνει άφθονες δυνατότητες στην εισηγμένη όσον αφορά την κατανομή κεφαλαίων, ωστόσο αναμένεται να είναι ομαλή η τροχιά αύξησης των μερισμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Equities κάνει λόγο για σταθερό ποσοστό αποπληρωμής (payout ratio) 24%. Τονίζει, επίσης, πως «η προκύπτουσα απομόχλευση υποδηλώνει περιθώρια για εξαγορές που αυξάνουν την αξία ή για πιο γενναιόδωρες επιβραβεύσεις των μετόχων».

«Ουσιαστικά, αναμένουμε ότι η μετοχή θα κινηθεί παράλληλα με τα θεμελιώδη στοιχεία εν όψει του επόμενου καταλύτη, δηλαδή μιας ενημέρωσης για το guidance, την οποία περιμένουμε το β’ εξάμηνο του 2024», επισημαίνει η χρηματιστηριακή και καταλήγει: «Η τιμή-στόχος μας εξακολουθεί να είναι 7,5% χαμηλότερη από τη μέση αποτίμηση του ομίλου, η οποία ουσιαστικά δείχνει μια θετική απόκλιση κινδύνου-ανταμοιβής, δεδομένου του υψηλότερου αναπτυξιακού προφίλ της Τιτάν».

Διαβάστε ακόμη: