Οι εθελούσιες έξοδοι εργαζομένων, ειδικά στις τράπεζες, αποτέλεσαν ένα ισχυρό εργαλείο στη δραστική μείωση του κόστους τους, ασχέτως αν παράλληλα χάθηκαν κάποιες επικερδείς δραστηριότητές τους και πολλά, πάρα πολλά σημεία επαφής (καταστήματα) με το ευρύ συναλλασσόμενο κοινό.

Μαθαίνω λοιπόν ότι η τελευταία εθελουσία της Τράπεζας Πειραιώς, δεν πάει καθόλου καλά και φυσικά υπάρχουν αιτίες για αυτή την εξέλιξη, πέραν των κακών εν γένει σχέσεων συλλογικών φορέων και διοίκησης της τράπεζας.

Όσο για την αντίστοιχη σχεδιαζόμενη εθελουσία της Alpha Bank, είναι φανερό ότι πάει πίσω, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα.

Δεδομένων των σημερινών δυσμενών συνθηκών σε οικονομία και αγορά, είναι βέβαιο ότι λειτουργούν αποτρεπτικά για τους περισσότερους εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσουν σε αποδοχή των όρων και να αποχωρήσουν.

Μία ακόμα εθελουσία είχε στα σκαριά και η Attica Bank, αλλά είναι προφανές ότι προέχει η επικείμενη αύξηση των 490 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να γίνει το “τελικό ξεκαθάρισμα” από τη νέα διοίκηση.

Επιθυμία της οποίας λέγεται ότι είναι η “εισροή νέου και ειδικευμένου προσωπικού, με παράλληλη εκπαίδευση όσων μείνουν”, ώστε να καταστεί ευέλικτη, σύγχρονη και αποδοτική η τράπεζα, στους τομείς που θα επιλέξει ως πρωτεύοντες στην περαιτέρω λειτουργία της.

Διαβάστε ακόμη: