Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «αν μπορούσα να ελέγξω 328 ευρωβουλευτές τότε θα ήμουν ο ηγέτης της παγκόσμιας Αριστεράς».

Ο κ. Αρβανίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι «δεν έκανα διορθωτική δήλωση, απλώς η ΝΔ έπαιξε μόνο ένα μικρό κομμάτι της συνέντευξής μου», διαβάζοντας στη συνέχεια το άρθρο 27 του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδίκασε την Ελλάδα σε ζητήματα κράτος δικαίου και όχι μόνον.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη δικιά μας παρέμβαση δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που πάρθηκαν στην περίπτωση της Πολωνίας και αυτό είναι μία σημαντική παρέμβαση δικιά μου, γιατί πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση ο χρόνος να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Το ψήφισμα αυτό δεν είναι σίγουρα ψήφισμα Αρβανίτη – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως μπορώ να ελέγξω 328 ευρωβουλευτές και τότε θα ήμουν ο ηγέτης της παγκόσμιας Αριστεράς».

Στη συνέχεια, ο Κώστας Αρβανίτης υπογράμμισε: «Το ψήφισαν πέντε πολιτικές ομάδες και 17 από τα Δεξιά, δηλαδή είναι σα να λέμε πως όλοι αυτοί που το ψήφισαν είναι εχθροί της χώρας. Εγώ ρώτησα τον κ. Πλεύρη εάν η χώρα πρέπει ή όχι να συμμορφωθεί στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

«Θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για την Ασημακοπούλου»

Όσον αφορά τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελος της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποίησε σχετική ερώτηση για την υπόθεση στην Κομισιόν, υπογράμμισε ότι «έφυγαν από το κράτος δικαίου προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που έστειλαν τα email τους για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία των ευρωεκλογών και βρέθηκαν στο γραφείο υποψήφιας κόμματος. Θα έπρεπε να παρέμβει Εισαγγελέας».

Διαβάστε ακόμη: