Η αναφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, προκάλεσε την έντονη καταδίκη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε ως «κυνική» την παραδοχή από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πιο συγκλονιστικό απλώς ήταν ότι δεν παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των συντακτών αυτού του συκοφαντικού για τη χώρα ψηφίσματος, αλλά δήλωσε περήφανος ότι ήταν ο εμπνευστής του επίμαχου άρθρου που ζητούσε την περικοπή κονδυλίων για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Έλληνας ευρωβουλευτής με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, συκοφαντεί τη χώρα του και ζητεί από τους συναδέλφους να υπογράψουν ψηφίσματα που θέλουν να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα, αυτά δεν έχουν προηγούμενο».

Ακόμη, σημείωσε πως είναι «ένα άλλο επεισόδιο, σε μια σειρά από μια θλιβερά επεισόδια, στην προσπάθειά τους να τα βάλουν με τη χώρα τους».

Τι είπε ο Κώστας Αρβανίτης για το ψήφισμα

Νωρίτερα σήμερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο OPEN, παραδέχθηκε πως ο ίδιος συνέγραψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επί του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», σημείωσε.

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία.

«Συνέβαλα ουσιαστικά» προσέθεσε και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του ψηφίσματος, είπε πως θα πρέπει η Ελλαδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ρώτησε «αν θα συμμορφωθεί;».

Αναφερθείς στην αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αρβανίτης είπε πως δεν ήταν οι καλύτερες.

Διαβάστε ακόμη: