Σήμερα (21/09), ο Ενρίκο Λέτα τόνισε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας «συμμετέχει» στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές και ελπίζει σε νίκη της κεντροδεξιάς, την ερχόμενη Κυριακή.

«Η ιδέα να ενδώσουμε στον εκβιασμό του Πούτιν αποτελεί τρέλα», επεσήμανε.

«Ελπίζω πως οι εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου θα είναι, επίσης, μία ψήφος για αυτό και ότι ο ιταλικός λαός δε θα ψηφίσει τους φίλους του Πούτιν, ο οποίος συμμετέχει στις εκλογές και θα είναι ο πρώτος που θα κοιτάξει το αποτέλεσμα για να καταλάβει αν είναι θετικό ή αρνητικό για εκείνον. Αν η δεξιά κερδίσει, ο Πούτιν θα είναι ο πρώτος που θα γιορτάσει», υποστήριξε ο κ. Λέτα.

«Βρίσκεσαι είτε από εδώ, είτε από εκεί· είτε με τον Πούτιν, είτε με την Ευρώπη. Η ιταλική δεξιά είναι εξαιρετικά ασαφής σε αυτό το θέμα και αυτό είναι πολύ αρνητικό για την πατρίδα μας, διότι η Ευρώπη δε θα είναι ασαφής», προσέθεσε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, τού είπε πως δεν υπάρχουν ιταλικά ονόματα στην έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη ρωσική χρηματοδότηση προς κόμματα και πολιτικούς του εξωτερικού.

Η έκθεση, σύμφωνα με την οποία από το 2014, η Ρωσία έχει προσφέρει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια σε κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε περισσότερες από είκοσι χώρες του εξωτερικού, προκάλεσε… σάλο στη διάρκεια της ιταλικής προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας είχε εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν το θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, ισχυρίσθηκε πως άλλαξε γνώμη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

Ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» και πρώην Πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επίσης διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με τον Ρώσο ηγέτη, στο παρελθόν. Ενώ ο «Καβαλιέρε» έχει σχολιάσει πως η Ιταλία πρέπει να συμπαραταχθεί με τους δυτικούς συμμάχους ως προς τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο Ματέο Σαλβίνι έχει εκφράσει επιφυλάξεις για αυτές.

Διαβάστε ακόμη: